×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Zaterdag
25
mei
11:00
Kunstructief: Prijszetting (infosessie in Kopland)

Tijdens deze workshop met Bert Pieters van DIFT kom je alles te weten over de prijszetting van je werk.
Deze workshop gaat door in Kopland (Amerikalei 128 // Antwerpen) 

Bert richtte in 2012 samen met Yves Drieghe het creatief bureau DIFT op. Ze lanceerden o.a. De Invasie, wat jarenlang hét platform voor jonge, strijdvaardige ontwerpers was. Daarnaast schuimt Bert het hele land af om creatieve ondernemers te helpen om de juiste prijs te vragen voor hun werk.

Krijg niet alleen waar voor je geld, maar ook geld voor je waar. En hoeveel mag dat dan juist zijn? In deze interactieve workshop leert Bert Pieters je hoeveel geld je voor je werk zou kunnen én moeten vragen, en hoe je dat concreet aanpakt. Je ontdekt welke strategieën er zijn om de ideale prijs te bepalen en gaat vervolgens zelf aan de slag.

Inschrijvingen via kunstructief@kopvzw.be
Plaatsen zijn beperkt.
25 mei 2019 van 11u tot 13u30
Prijs: €10
@ Kopland // Amerikalei 128 // Antwerpen

met de steun van SMart.

→ Project: Kunstructief
19:00
Boskeuken: Rodebiet

Hi Het Bos lovers!

On Saturday, 25th of May, we are cooking in Het Bos, special for the 5th year of anniversary. Hoeeerraa!!!

On the menu:

Main menu: Vegetarian/Vegan mantı
Side dish: Sweet spinach salade with crispy lebanese lavash, red onion, sumac and dried black grapes with thymes.

All for ------> 10 Euro

Please make a reservation to reserve your plate via: rodebiet.food@gmail.com

See you on Saturday!

→ Project: OPEN KEUKEN
20:00
HIT SHIT PIP FIST with Reverend Beat-Man (ch) and many more

Hotsjumenas, een schimmig maar aardig concertcollectief, viert zijn vijfde verjaardag met de eerste en waarschijnlijk laatste editie van HIT SHIT PIP FIST

met:

REVEREND BEAT-MAN (ch)

Founder and owner of the legendary Voodoo Rhythm Records preaches his gospel blues trash primitive rock 'n roll as his one man band.
https://www.voodoorhythm.com/
https://www.facebook.com/reverendbeatmanofficial/

THE MOLOCHS (us)

https://www.facebook.com/themolochs/

BOBBY WOULD (de)

Members of Heavy Metal, Sick Horse, Häxxan, Acid Baby Jesus, Victor ,Delfin, Schiach, Muscle Barbie.
https://bobbywould.bandcamp.com

DIKK EPIK

Driepikkelpunk met een bekend accent.
https://bellybuttonrecords.bandcamp.com/track/dikk-epik-full-demo-2018

WILLY ORGAN

The Tubs frontman goes discow.
https://www.facebook.com/pages/category/Musician-Band/Willy-Organ-229371754633708/

MELTHEADS

Vier zelfverklaarde nozems die Antwerpen in hun eentje gaan redden van de ondergang door de stad te bestoken met de vuiligheid die het nodig heeft.
https://www.facebook.com/Meltheads-150625838927469/

CRY

Screaming synth punk uit Bruxxxel.
https://crycrycrycry.bandcamp.com

BORIS & The KitchenKnife

https://borisandkitchenknife.bandcamp.com/releases

VVK Ticket: €12 / Kassa: €15
Tickets via hitshitpipfist.eventbrite.be of in de Bosbar (zonder transactiekosten)

20:30
ASS4SALE - Tabita Rezaire + A BUG REPORT - Rik Peeters + TRANSFORMATION SCENARIO - Clemens Von Wedemeyer + THE PERFECT HUMAN - Jørgen Leth (kortfilmprogramma)

Ass4Sale (2015, 20’) - Tabita Rezaire

‘Ass4Sale’ is een constellatie van 'digitale gedachten over twerk' uit Tabita Rezaire's Youtube 'Twerk Channel' LOOK @ HER BUTT. De film verkent de noties van baarmoederwijsheid, culturele vervuiling, uitbuiting en culturele toe-eigening. Van traditionele Afrikaanse dans, tot de Bounce muziekscene, hiphop en nu mainstream (white trash) pop, het fenomeen 'twerking' lijkt viraal te zijn geworden.

Wat zijn de culturele, sociale en politieke mechanismen en gevolgen van deze toewijzingen? Hoe beïnvloedt het 'globale' karakter van de viraliteit de lezing van de twerking? Of het nu aanbeden of veracht wordt, gezien als een teken van empowerment van de vrouw, seksuele objectivering, of als een spirituele technologie die ruggenmergenergie bevrijdt, twerk is een complexe speeltuin, waarin de drager van deze kennis opnieuw niet wordt erkend noch gevierd. ‘Ass4Sale’ prijst de kracht van de billen als een spirituele en politieke belichaming van transformatie.

A Bug Report (2017,10’) - Rik Peeters

”Enkele  jaren geleden zag  ik in het Kunsthistorische  Museum in Wenen Caravaggio’s  meesterwerk ‘Sleeping Cupid’. Toen  ik de kamer betrad waar het schilderij  op een nogal ongewone wijze tentoongesteld was - niet aan de muur gehangen maar in de ruimte, aan het plafond bevestigd met kabels - zag ik een zwerm aan hun audioguides gekluisterde bezoekers omheen het object cirkelen als vliegen  boven een rotte peer. Naast het bestuderen van het prachtige chiaroscuro maakte de onconventionele accrochage van het stuk het de bezoekers eveneens mogelijk de achterkant van het werk te bezichtigen. Deze achterkant, waar handgeschreven namen van eigenaars gevolgd werden door data die periodes van bezit indiceren, gaf geïnteresseerde bezoekers een fascinerende inkijk in de rijkgevulde transactiegeschiedenis  van het object. Wanneer ik even later gedwee meecirkelde, omringd door cyborgs, mensen wiens hoofd en audioguide tot een geheel versmolten waren, werd ik me bewust van het muzikale geruis dat dit transcendentale momentum subtiel begeleidde. Een sonisch samenspel van occasionele verzuchtingen en gepraat, ingegeven door een oprechte verbazing omtrent de ongetwijfeld sappige anekdotes ingefluisterd door  mechanische stemmen, die op hun beurt in de tentoonstellingsruimte resoneerden als een ruisend amalgaam. De perfecte soundtrack voor dit spektakel dacht ik achteraf. Eentje die deze ervaring, waar cyborgs en niet-cyborgs, bezoekers en kunstliefhebbers collectief een moment van sublieme uitputting beleefden, extra wist te kruiden. Deze ervaring, het cirkelen omheen een schilderij van een slapend kind, dat symbool  staat voor het afzweren van de wereldse genoegens en besteld werd door een priester, en bijgevolg diens heroïsche kuisheidsgelofte herdenkt, stond aan de wieg van de productie van mijn film ‘A Bug Report’. Deze groeide organisch als een kritische reflectie op de verschillende componenten die dit momentum teweegbrachten en tracht verder iets te zeggen over een maatschappij die bestuurd wordt door een logica van singulariteit, eigendom en valorisatie.” - Rik Peeters

Transformation Scenario (2018, 20’) - Clemens von Wedemeyer

Blockbuster-films worden in toenemende mate geproduceerd op basis van algoritmes. We zijn gewend geraakt aan het kijken naar scènes waarin tal van geautomatiseerde karakters het scherm bevolken. Geanimeerd door algoritmes, werken ze samen als een kunstmatige menigte die levendig en echt lijkt. Het gesimuleerde leven is ontstaan in computerspelletjes en films, maar heeft ondertussen invloed op veel gebieden van de echte wereld. Naast stedenbouwkundige en evacuatieplannen worden marktvoorspellingen ook bepaald door virtuele scenario's. De marktverwachtingen worden door virtuele scenario's bepaald. In hoeverre heeft dit effect op onze samenleving en daarmee op ons leven? Voelen we nu al een verandering?

De video-installatie ‘Transformation Scenario’ gaat in op deze essentiële vragen. De kunstenaar ontwikkelde een complexe structuur van parallel lopende sequenties, waarin snelle, echte beelden in snel tempo in contact komen met vertraagde fictieve beelden die op hun beurt verbonden zijn met gesimuleerde scènes van een "Crowd Control Software". "Crowd Control Software" wordt bijvoorbeeld door de politie gebruikt voor training en analyse om de menigte bij demonstraties beter in te schatten. Door deze verschillende sequenties op een collageachtige manier met elkaar te verbinden, ontwikkelt von Wedemeyer een fascinerend verhaal over de effecten van gecoördineerde massabewegingen en het gebruik van gesimuleerde zwermbewegingen en groepsdynamiek op onze samenleving. De objectieve verklaringen en de stemmen van de vertellers proberen te suggereren dat een gesimuleerde levensstijl ons ideaal moet worden.

Het werk maakt deel uit van een langlopend project van de kunstenaar dat verwijst naar het boek ‘Mass and Power’ (1960) van de Nobelprijswinnaar voor literatuur, Elias Canetti. Canetti probeerde destijds al de dynamiek van de menigte te analyseren en stelde de vraag waarom en in welke situaties de massa's individuele leiders volgen. Von Wedemeyer gaat in op deze vragen en brengt ze in verband met het huidige potentieel van de massa. In tijden van populisme blijkt de kwestie bijzonder relevant te zijn. Massa's verworven gegevens kunnen worden gebruikt om de macht te vestigen, terwijl tegelijkertijd demonstraties en massa-evenementen momenten van verzet vormen.

‘Transformation Scenario’ blijkt een denkexperiment te zijn dat breekt met onze notie van de invloed van digitale media op menselijke relaties. Von Wedemeyer verhoogt het bewustzijn van de kracht van de massa en confronteert de kijkers met complexe en onweerlegbare beelden die een blijvend effect hebben.

The perfect human (1967,13’) Jørgen Leth

"We are going to see the perfect human being in action", Leth's stem becommentarieerd op beschrijvende of verbaasde wijze de kleine acties die de film vertoont. De hele film is helder geënsceneerd in zijn beeldcomposities met een aantal karakteristieke zooms om de lichaamsdelen van de volmaakte mens aan te geven en de nadruk te leggen op het licht, het grenzeloze niets van de ruimte.

€5
TICKETS VIA DEZE LINK

→ Project: Eva Van Tongeren