×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Zondag
7
mei
09:00
OTARK BREAKFAST CLUB

Het ongeëvenaarde ontbijtconcept van Otark Productions. Kraakverse producten in verfijnde artisanale gerechten!
​Zondags van 9.00u tot 15.00u

→ Project: OTARK BREAKFAST CLUB
09:00
A CITY BUILT ON OTHER STORIES (expo)

"In december 2015 verstuurt de Brusselse schepen van Stadsontwikkeling en Erfgoed een kaart. Het is een uitnodiging voor een ceremonie, een viering van Leopold II en zijn architecturale verwezenlijkingen. Onder luid protest wordt het evenement afgelast en wordt een wake voor de slachtoffers van kolonialisme georganiseerd op de plek waar de oorspronkelijke viering zou plaatsvinden. Uit de bijeenkomst ontstaat een beweging van mensen met verschillende achtergronden en horizonten. Wij willen deze spontane, tijdelijke actie verlengen. We willen een call for proposals uitschrijven, een vraag om met een ingreep te antwoorden op de alomtegenwoordige koloniale beelden van Brussel. Iedereen kan een ontwerp voorleggen. Later willen we één van de voorstellen tot uitvoering brengen.

Als pilot, werkt het collectief 'Une Ville en Prise sur d'autres Histoires' sinds september 2016 samen met master-studenten van l’École de Recherche Graphique in Brussel. De studenten werken een jaar lang rond de vraag die het collectief hen voorlegt. De uitkomsten van hun onderzoek tonen we in Het Bos."

Van 7 tot 13 mei organiseert Une Ville en Prise sur d'autres Histoires een tentoonstelling van mogelijke en onmogelijke voorstellen in Het Bos. Geen wedstrijd om het beste idee, maar een poging om via een verzameling beelden een spanning voort te brengen die aan het denken zet. Een stap in een proces. 

www.deimagerie.be/changing-gears

De expo is geopend tijdens de Bosbar uren! Wo-Za van 12u tot 0u

→ Project: Changing Gears
14:30
De Groote-Faes Duo

Gratis namiddagconcert in de Bosbar!

"In een aanhoudende intense samenwerking ontwikkelen Bruno De Groote en Ben Faes zich verder in een hoogstpersoonlijke instrumentale klankwereld op het kruispunt van traditie en experiment. Klassiek gestreken contrabas en vaak rauwe elektrische gitaar, in een uniek, niet-in-een-genre-te-vangen universum waar jazz, wereldmuziek, impro, klassiek, rock en ambient elkaar symbiotisch omarmen.

Het nieuwe album Symphony for 2 Little Boys combineert pure schoonheid met rauwe roots en elektronische manipulaties, extra in de verf gezet door producer Nicolas Rombouts. Als kers op de taart werkte het duo voor enkele nummers met legendarische New Yorkse trompettist Dave Douglas."

° www.degrootefaesduo.com
° soundcloud.com/de-groote-faes-duo