×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

XY.POPULATE
een film van Michiel De Malsche & Rachid Laachir

Tijdens ons openingsfestival in mei 2014 toonden Rachid en Michiel hun eerste film The Source. In Juli 2014 maakten de heren handen op een buik een filmset in Het Bos. Sterker nog, ze blikten hier, op drie dagen tijd, het grootste gedeelte van hun nieuwe film in.

“We werden ooit uitgenodigd door een International Poppentheaterfestival in Iran, maar omdat er een Syrische bom op Turks grondgebied was gevallen en dat voor de nodige gevoeligheden zorgde in de regio, werd er afgezien van de trip.

Onze frustraties die daaruit voort kwamen hebben we gekanaliseerd door naar Marokko te trekken en daar beelden te gaan schieten. Dat werd The Source, die we in 2013 voor het eerst toonden als afsluiter van Voorwaarts Maart in de Bijloke te Gent.

Toen Het Bos ons vorig jaar aansprak leek het ons een plan om daar een nieuwe film te maken. Over de film willen we niet al te veel kwijt. We gaan in ieder geval resoluut voor een grotesk minimalisme.
We willen ook nog kwijt dat we met een fantastische ploeg samenwerken. Zo wordt een van de personages vertolkt door de man die in industriële muziekkringen ook wel bekend staat als Hypnoskull.
 Verder bestaat de cast uit Celine De Mul, Charlotte Desmet, pianovirtuoos Isaak Duerinck en nog enkele fijne mensen. Als klap op de vuurpijl hebben we de sterkste vuilnisman ter wereld en capoeirawonder Toon de Malsche.

We plannen de première in Het Bos en nadien spreken we ons contact in Het National Center of Contemporary Art in Moskou wel aan voor een presentatie."

Alstublieft.

Michiel Malsche is een componist die ooit regen en wind trotseerde in de Scheld’apen hangar met het Gents Universitair Symfonisch Orkest en schreef, arrangeerde en produceerde tal van composities voor orkesten, popgroepen, theatervoorstellingen,...

www.michieldemalsche.com

Rachid Laachir behaalde dan weer zijn diploma theaterkostuumontwerp na een fel gesmaakt eindwerk in de Scheld’apentuin en werkte nadien met onder meer Marijs Boulogne,  Lotte Van den Berg, Kinderenvandevilla en Time Circus.

The Source (video)