×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Zondag
4
mei
09:00
ONTBIJT met kijk op kroost en de stand der dingen

Tijdens deze eerste zondag in Het Bos nodigen we iedereen uit om samen met ons te tafelen.

Schuif aan aan ons zeven uur durend ontbijt.
Tezelfdertijd stellen stellen we onze eet- en drinkplannen voor. Otark komt 4 zondagen op rij langs met hun Breakfastclub concept en kookt op twee andere dagen bij een film (Otarkino). Koen Bleuze schenkt bijna iedere dag lekkere koffie, de mensen van Skybox koken op specifieke momenten met voedseloverschotten, De Beek neemt u mee op de pluk … Het Bos zelf kweekt shitakes en oesterzwammen op het dak en presenteert haar lokaal biologisch Bosbier

Sommige van deze eetplannen kan u deze zondag al meteen uitproberen, voor anderen is geduld nodig.

 

We nodigen op deze zondag verschillende mensen uit die u woorden serveren over dit alles en meer. Tekst, uitleg, beeld en geluid over concrete of minder concrete dingen. Een conferentie over eten en de toestand in het algemeen.

09:00
OTARK BREAKFAST CLUB

Het ongeëvenaarde ontbijtconcept van Otark Productions doet na de Roskam en Atelier Solarshop ook Het Bos aan op elke zondag van de maand mei.

Kraakverse producten in verfijnde artisanale gerechten.

 

Van 9.00u tot 16.00u

10:00
DE STAD IN HET BOS IN DE STAD Marie Sledsens (workshop)

Een werkwinkel voor kinders!

We experimenteren, stapelen, knippen, plooien, scheuren en bewerken wegwerpmaterialen om zo een gigantische miniatuurstad neer te zetten in Het Bos.

Deze stad zal vervolgens het decor vormen van een filmscène met zelfverzonnen personages die we samen uitwerken en verfilmen.

Het resultaat zal te zien zijn tijdens een apart toonmoment. De kinderen kunnen dan hun eigen decors en acteerprestaties opnieuw bewonderen.

 

Vandaag voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Er zijn maar 14 plaatsjes te bemachtigen.

 

Neem uw boterhammekes mee!

 

Van 10.00u tot 13.30u

Prijs: 15 euro
Reserveren: reservaat@hetbos.be

10:00
Atelier Beek met Brandnetels

De mensen van De BEEK trekken er samen met u op uit om brandnetels te plukken en daarmee pesto te maken.

 

10.00u: verzamelen met de fiets aan Het Bos aan de Ankerrui om samen brandnetels te plukken.

(meebrengen: handschoenen, schaar, plastic zakjes, propere glazen potjes)

 

12.30u: soep & brood in Het Bos

namiddag: pesto maken

 

18.00u: pasta pesto in het bos.

reserveer een plekje en of een bordje via info@hetbos.be

 

Plukken en koken is sowieso gratis

→ Project: DE BEEK
12:00
DE CONFERENTIE

De conferentie is een aaneenschakeling van korte theatrale, wetenschappelijke, filmische, muzikale en literaire interventies.

Terwijl de maag bekomt van de ontbijttafel krijgt u het hoofd gevuld met verhalen. Met o.a Otark Productions, De Belseelse Bosbierbrouwers, Het Shiitake project, Skybox, Bookers & Hookers, Jon Birdsong, Rachid Laachir & Michiel Demalsche, De Beek, wetenschapper Jacques Tempère, en vele anderen.

 

doorlopend van 12 uur tot 18 uur
Gratis

13:30
Bookers & Hookers

Nico Boon, Hanne De Backer, Ine Bettens & Aurelie Di Marino spelen hun literair spel met schrijfsels van grote auteurs en vermaarde filosofen. Op het programma: Tom Lanoye (Parma), Georges Perec (De Dingen), JMH Berckmans (Fiets, Dringend) en Max Frisch (Lastige vragen).

15:00
Jacques Tempère

De Heer Tempère Jacques, hoofddocent Fysica aan de Universiteit Antwerpen kwam tijdens het Laatste Festivaaalllaallal spreken over kwantumfysica, koude atomen en het kleinst mogelijke deeltje. Heden dag openbaart hij aan u weeralom ongetwijfeld iets wonderbaarlijks.

 

http://www.ua.ac.be/main.aspx?c=jacques.tempere

16:00
Michiel De Malsche en Rachid Laachir 'The Source'

'THE SOURCE'  (2013)

"In september 2013 werden Rachid Laachir en Michiel De Malsche uitgenodigd door het Internationaal Poppentheaterfestival van Hamedan (Iran) om er een voorstelling te maken. Toen dit door politieke redenen (op de dag van het vertrek... -één of andere Lybische bom kwam over de verkeerde grens terecht-) niet kon doorgaan, besloten ze hun frustratie uit te zweten door in Marokko een kortfilm te gaan maken. Gewapend met een camera, een theepot, wat noten, een tent, een paar honderd gram goudpoeder en een grote zak vol lege dia’s, trokken ze door het Atlasgebergte op zoek naar geschikte beelden. Het resultaat hiervan is ‘The Source’: Een episch drama over een warrior princess die koste wat kost de bron der wijsheid moet vinden om haar dorp van de ondergang te redden. Dit blijkt echter geen sinecure… (mede door 3 bloeddorstige eunuchen….)"

In ‘HET BOS’ tonen ze eerst de ‘Making of’ van ‘The Source’, dan de film zelf en dan het videodagboek van de opnames (ijsland) van hun volgende film.

michieldemalsche.com

bleek.eu

en.wikipedia.org/wiki/Morocco

→ Project: XY.POPULATE
20:00
JON BIRDSONG CD Release

Meestermusicus Jon Birdsong stelt het album voor dat hij in de akoestische krochten van fort 8 opnam. Première!