×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Colin Matthes
schuilt twee maanden in Het Bos.

Matthes transformeerde Het Bos in zijn persoonlijke publieke atelier en past zijn onderzoek naar flyover country, het weidse midden van de VS, toe op een evoluerende reeks tekeningen en schilderijen. Landelijke gemeenschapsfenomenen, de recente olieboom van North Dakota, hedendaags protest, geheime militaire installaties en dagelijkse ongerijmdheden sturen zijn project. Door het absurde te construeren, ontwikkelt Mathes voorlopige oplossingen en speculatieve visies die The Almost Now herscheppen vanuit zijn grappige, kritische en ziekelijk ijverige oogpunt.

Zijn chaotische atelier in Het Bos is voor publiek toegankelijk tijdens de boskeukens. Elke zondag presenteert hij er bijzondere specialiteiten.

Matthes werk omvat schilderijen, tekeningen, installaties, zines en grafische publicaties, keramiek en kunst in de openbare ruimte. Matthes stelde internationaal tentoon in New York, Los Angeles, Chicago, Antwerpen, Dublin, Houston, Sevilla, Ljubljana, Melbourne en Berlijn.

Recente solo projecten waren ondermeer Colin Matthes: Instructional and Flood Resistant Work in Bockley Gallery (Minneapolis, MN) en Green Mini Demo Derby, een demolition derby van  telegeleide auto’s op zonne-energie op de 2015 Energy Fair (Custer, WI). Hij nam deel aan verschillende residenties waaronder Hotel Pupik (Oostenrijk), Werkkamp010 (België) and Cow House Studios (Ierland). Hij won de Marl L Nohl Fellowship for Individual Artists in 2007 en 2012.

Daarnaast maakt Matthes deel uit van Justseeds, een netwerk van zesentwintig kunstenaars uit de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Het netwerk is een printcollectief, levert grafische bijdragen aan sociale bewegingen en is co-uitgever van boeken.
 

‘THE ALMOST NOW’ tijdens het Brigade festival omvat

- een expo

- een boek gedrukt door Risiko Press (Jan Matthé)

- een raadpleging van de bevolking in het kader van ‘Essential Knowledge’

- een bundeling riso prints gemaakt door Belgische en Amerikaanse kunstenaars.


'THE ALMOST NOW' (expo) loopt vanaf 15 november tot 29 november

openingsuren:

woensdag van 17u - 23u
do, vr, za van 12u - 20u
zondag van 10u - 16u

gratis

Colin Matthes door de Imagerie
Colin Matthes & Risiko Press door de Imagerie