×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

PROJECTOR
VJ Evenement én Workshop door KOP vzw

"Van 2 t.e.m. 7 november hokt het kruim van de VJ-wereld weer samen in Het Bos voor dé kunstmanifestatie van het geprojecteerde beeld.

PROJECTOR gaat van start met de tweedaagse workshop ‘Parametric drawing @ Realtime 3D for VJ’s’ op maandag 2 en dinsdag 3 november. Onder leiding van Pieter Coussement biedt deze workshop een uitdagende kijk op het programmeren, hardware hacking en VJ’en vanuit het oogpunt van een beeldend kunstenaar. Meer info vind je hier.

Vrijdag 6 november staat geheel in het teken van illustraties en instrumentale muziek. El Neoray (het illustratief baken van KOP) en Tom Borremans (geestelijke vader van ‘Sociaal incapabele Michiel’) zullen tijdens het instrumentale optreden van O live hun illustraties projecteren en bewerken voor het publiek. Aansluitend zullen Jango Jim (maker van kleurrijke, desalniettemin verontrustende illustraties) en Eva Mundorff van Studio Fluit (Antwerps collectief met multidisciplinair talent) laten hun werk interageren met de sonore tonen van Bounty Island.

Op zaterdag 7 november wordt Het Bos ingepalmd door het audiovisueel en elektronisch geweld van dienst. VJ-kunstenaars LichTraumNATCHEMISTERT en Circle Ø Stripe experimenteren met bewegende beelden en projecties in de ruimte en op verschillende objecten. Ze nemen de bezoeker als het ware mee naar een nieuwe dimensie van de realiteit. Muziek is er van o.a. OaktreeDifferent FountainsSsaliva en Ninjato.

Zowel op 6 als 7 november worden de beelden geprojecteerd op speciaal hiervoor zelfgemaakte scherminstallaties. Het audiovisuele festival begint beide dagen om 20u met een beeldmontage van de VJ’s op een soundscape van Waishing. Voor deze tweede editie werden er ook speciale installaties ontworpen door NATCHE en Circle Ø Stripe om de beelden op te projecteren. Alvast reden genoeg om langs Het Bos te komen voor de PROJECTOR-belevenis van 2015."

PROGRAMMA:

Vrijdag 6 november

20u – 22u: Beeldmontage van NATCHE, MISTERT en Circle Ø Stripe op een soundscape van Waishing
22u – 23u: El Neoray en Tom Borremans  x  O
23u15 – 00u30: Jango Jim en Studio Fluit  x  Bounty Island

Zaterdag 7 november

20u – 22u: Beeldmontage van NATCHE, MISTERT en Circle Ø Stripe op een soundscape van Waishing
22u – 23u: LichTraum
23u – 00u: Circle Ø Stripe x Different Fountains00u – 01u: MISTERT  x  Oaktree (dj-set)
01u – 02u: NATCHE  x Ssaliva
02u – 03u: Ninjato (dj-set)

PROJECTOR loopt van 2 t.e.m. 7 november in Het Bos, Ankerrui 5 – 7 te Antwerpen. Zowel op vrijdag als zaterdag betaal je voor 22u  € 7 en na 22u 10 €. Een combiticket voor beide dagen kost je slechts € 12.

In samenwerking met NATCHE // Nacht Collectief // Circle Ø Stripe

Met dank aan: Het Bos // Stad Antwerpen // Vidi Square // BEAMINC