×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Dinsdag
3
nov
10:00
PROJECTOR / WORKSHOP

Tijdens de tweede editie van het audiovisueel festival PROJECTOR organiseert KOP vzw opnieuw een tweedaagse workshop ‘Live visuals’ op 2 en 3 november.

"Deze keer focussen we ons op ‘Parametric drawing @ Realtime 3D for VJ’s’. Onder leiding van de audiovisuele kunstenaar Pieter Coussement raak je min of meer bedreven in het parametrisch tekenen op computer aan de hand van simpele code.

Je ontdekt de achterliggende code van patronen en vormen en leert hoe je visuals interactief maakt door het bedienen van allerlei controllers. Stapsgewijs evolueer je naar meer interactieve visuals, pas je kleuren en vormen in realtime aan en vertaal je dit naar een zelfgecreëerde 3D-wereld. Uiteindelijk integreer je alles in een zelfgemaakte VJ-applicatie die naadloos integreert met bestaande software als Resolume of Mad Mapper.

VJ’en

De workshop biedt een uitdagende kijk op programmeren, VJ’en en hardware hacking vanuit het oogpunt van een beeldend kunstenaar. Lijkt dit voorlopig nog onbegrijpelijke taal voor jou? Geen probleem, want voorkennis is niet vereist. Deelnemers dienen wel hun eigen laptop mee te nemen."

De workshop loopt op 2 en 3 november van 10u tot 17u en kost je slechts € 40 (inclusief lunch). Om je in te schrijven mail je naar info@kopvzw.be. Plaatsen zijn beperkt.

→ Project: PROJECTOR