×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Femke Stallaert en Annelore Crollet

Annelore Crollet en Femke Stallaert leerden elkaar kennen toen ze samen school liepen in het Brusselse RITCS. Daar bekwaamden ze zich in de nobele kunst van het toneelspelen. Al spelend, makend en afstuderend kwamen ze op het licht geniale idee een alliantie aan te gaan met hun andere klasgenoten. Dit verdrag werd verankerd onder de vlag Koekelbergse Alliantie van Knutselaars. Onderwijl staat het acroniem K.A.K. garant voor een waaier aan avontuurlijke theaterlandschapsexcursies.

Het was in die hoedanigheid dat Het Bos Annelore en Femke leerde kennen als grave grieten en getalenteerd grut toen ze met K.A.K. de openingsmaand van Het Bos mee inkleurden. Dat we ze nog eens terug in huis moeten halen, dachten we toen.
Dat we hier nog eens iets moeten komen doen, dachten de dames toen. En kijk; 5 jaar later steekt dat in onze theaterzaal. Daar gaan ze spelen met Fassbinder. Maar vooral onderzoeken. Spelend onderzoeken dus.

I hope to build a house with my films. Some of them are the cellar, some are the walls, and some are the windows. But I hope in time there will be a house. - Rainer Werner Fassbinder

Theatermakers Annelore Crollet en Femke Stallaert beginnen het jaar 2019 met een wandeling doorheen het metaforische huis van de Duitse filmregisseur/enfant terrible Rainer Werner Fassbinder. Ze werken vanuit een fascinatie voor zijn films, teksten, maatschappelijke thema's, melodramatische personages en zijn korte maar zeer intense leven. Al spelende ontdekken ze wat dat materiaal vandaag nog kan betekenen. Ze willen los van elke productiedwang kunnen werken, maar aan het eind van de rit zetten ze de deur van hun studio op een kier. Wees welgekomen!

Femke en Annelore werken van 22 januari t/m 10 februari in Het Bos