×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Nieuws

REP UZELF ALS DE BLIKSEM NAAR
☞ WWW.HETBOS.BE

Vorig jaar vulde de Japanse snaarkoningin Hiroe Morikawa onze concertzaal tot de nok en liet bij alle aanwezigen een diepe indruk na. Alle afwezigen krijgen op donderdag 24 oktober de kans om haar aan het werk te zien op haar koto. 

Lees het hele interview → http://hetbos.be/page/interview-hiroe-morikawa

Op een druilerige vrijdagnamiddag onttrokken we ons van het aardse om de mannen van Space Force Operations te interviewen. Het kosmische feest van dj's Flapy, Waldorf en Sniper DJ verdiende wat duiding, leek ons. Aanschouw die duiding hier → http://hetbos.be/page/interview-space-force-operations

Boslabs, het creatief atelier van het Bos, gaat in het najaar op reis naar de Permeke Bibliotheek! We rollen ons atelier uit en gaan met oude boeken, nieuwe en oude foto’s, verf, pennen en inkt gaan we aan de slag.

We laten ons inspireren door beelden, verhalen en fysieke stukken van de bibliotheek. We combineren zeefdruk, dada collages en fotografische beelden tot ieder zijn droomboek/droom(mega)zine gemaakt heeft.

Op zondag 6 en woensdag 9 oktober voorzien we een open/inloop atelier, met ons fameuze 'ZEEFDRUK RAD VAN FORTUIN' !
Druk je eigen print en verwerk deze in je eigen boekje of zine!
Zondag 13 oktober is alles af en tonen we het aan iedereen die wil komen kijken...

Bibliotheek Permeke
De Coninckplein
2060 Antwerpen
www.permeke.org

→ Project: BOSLABS

"In 1970 waren Idris Ackamoor, Margo Simmons & Kimanthi Asante studenten op Antioch College, Ohio, waar ze samen muziek studeerden en lid waren van Cecil Taylor’s  Black Music Ensemble. De spiritual jazz, denk aan John & Alice Coltrane en Pharoah Sanders, was toen al een paar jaar doorgebroken en de drie werden hierdoor duidelijk beïnvloed..."

Bosmedewerker Ewout Callens schreef wat achtergrondinfo bijeen over deze heerlijk legendarische bende!

→ http://hetbos.be/page/idris-ackamoor-the-pyramids

Siet Raeymaekers en Tomas Dittborn (Quanta Qualia / Nonlocal Research) werken tussen 1 en 6 oktober gedurende een hele week in onze exporuimte aan een performance die ze tijdens 'NONLOCAL WAVES' aan het publiek voorstellen. Naar aanleiding van hun residentie schotelden we hen enkele termen voor die ze op hun heel eigen manier verduidelijken met enkele mooie woordzinnen.

Lees het hele interview → http://hetbos.be/page/interview-quanta-qualia

Tijdens de zomer (t/m eind september) zijn we op andere tijden open:

WO: 12u - 18u 
DO - ZA: 12u - 24u
ZO: gesloten! (vanaf 6 oktober is ook de wekelijkse Breakfast Club terug!)

Donderdagavond (12 september) presenteert Vincent van Meenen zijn nieuwe boek. Joke Emmers, Julien Neirynck & Maya Mertens ontfermen zich over de boekvoorstelling met een voorstelling naar het boek. We spraken met Maya over haar project Vieze Meisje en waarom mensen naar de boekvoorstelling moeten komen.

Lees het hele interview → http://hetbos.be/page/interview-maya-mertens-vieze-meisje

Op donderdag 12 september spelen Trappist, Despise You, Circle One, Hetze & Slavemaker in Het Bos. In het kader daarvan trokken we naar Power Violence kenner pur sang Stig Koppen om te spreken over de avond, het genre en om ons te voorzien van wikipedia-achtige info.

Lees het hele interview → http://hetbos.be/page/interview-stig-koppen

Naar aanleiding van de vijfde verjaardag van Het Bos (mei 2019) nam de grote vriendelijke Rombouts Guy zowel de luifel als de gevel van Het Bos onder handen. Hij waagde zich met kwast en gebluste kalk op een hoogtewerker en het resultaat is van veraf te aanschouwen.

→ Project: GUY ROMBOUTS

 

EXPO - doorlopend te bekijken!

Begin 2019 startte Het Bos met een doorlopende tentoonstelling van fotowerk dat in eigen huis werd geschoten. In het kader van 5 jaar Het Bos is deze expositie samengesteld met fotowerk dat de afgelopen 5 jaar werd geschoten in en rond Het Bos. De foto's zijn te bekijken in de Bosbar, de gang én keuken van Het Bos.

Met werk van:
Aleksei Kazantsev
Bibiana Reis
Han Soete
Mich Segers
Mark Rietveld
Sanne Delcroix
Wannes Cré
Yi-Hsin Shen

De Sint-Lucas zeefdrukklas van heer Leysen Gérard maakte geheel vrijwillig deze mooie posters voor ons!
We bieden deze nu graag aan het grote publiek aan tegen een luttele 5€ per exemplaar.
reserveren kan via info@hetbos.be met vermelding van welke u gaarne mee naar huis neemt.
Ophaling na afspraak. De opbrengst gaat integraal terug naar de bron!

Amper bekomen van ons vijfjarig bestaan trappen we de zomer af met Garlic & Jazz op 28 Juni!

De rest van de zomer staat, volledig coherent met het seizoen, in het teken van ijsjes, eten in de tuin en feesten als de zon onder is. 

Op 24 mei toveren de mannen en vrouwen achter Snobs Het Bos om tot een betoverde wirwar van creatieve uitspattingen. Verwacht je aan live acts, performances, DJ’s en andere gekkigheid, maar vooral aan een fantastische avond waar je niet weet waar te beginnen. In het kader van zijn opkomende performance op Snobs, spraken we Ferre Marnef van Sergeant.

Lees het interview →  http://hetbos.be/page/interview-ferre-marnef-van-sergeant

→ Vrijdag 24 Mei: SNOBS (eclectische happening)

In mei bestaan we 5 jaar!
En dat vieren we met een maand lang uitgebreid programma, met als absoluut hoogtepunt het '5 JAAR HET BOS Feest' op zaterdag 1 juni!

In de aanloop naar Friendship, een eclectische Mexicaanse avond op zaterdag 11 mei 2019, waarin uitvoerig verschillende uithoeken van muziek worden opgezocht, spraken we met Tomás Davó van het muzikale collectief NAAFI. Als een van de NAAFI-oprichters, die samen continue op zoek zijn naar manieren om andere invalshoeken in het label te introduceren, vormt hij het hart van alles wat met het snel groeiende muziekconcept te maken heeft.

Lees het interview →  http://hetbos.be/page/interview-tomas-davo-van-naafi

→ Zaterdag 11 Mei: FRIENDSHIP with Lyo, Fausto Bahia, Zut Zut (party)

Het Bos stelt met geenszins misplaatste trots zijn kunstvriendelijk kinderboek voor.
Boslabs’ Kleurknutselkunstboek  is een bundeling bijdragen van Boslabs en een tros kunstenaars. 

Boslabs' Kleur Knutsel Kunstboek omvat bijdragen van :
Barbara Claes, Benjamin Verdonck, Eveline Kurylak, Fleur De Roeck, Floris Vanhoof, Gerard Leysen, Guy Rombouts, Jesse Cremers, Joud Toamah, Joachim Badenhorst, Johann Kauth, Karen Spiessens, Kasper De Vos, Ken Verhoeven, Klaas Rommelaere, Lizzy Vandierendonck, Michèle Matyn, Oona Libens, Pat Kraus, Pieter Willems, Sadrie, Sidney Aelbrecht, Stefanie Claes én jongeren van Boslabs! Ward Heirwegh smolt alle onderdelen samen tot 1 mooi geheel.

Het boek is te koop in Het Bos en de betere antwerpse boekenwinkel (Panoply Books & RecordsDe Groene Waterman, ..) aan 10€, online te bestellen via de link hieronder, of door een mailtje te sturen naar karen@hetbos.be.

prijs inclusief verzending

Spencer Clark is een muzikaal zweefvliegtuig dat er een intense productie op na houdt. Als labelbaas van Pacific City Soundvisions of onder verschillende monnikskappen genaamd Vodka Soap, Black Joker, Typhonian Highlife, Charles Berlitz of Monopoly Child Star Searchers brengt hij aan de lopende band platen uit.
Zijn meest recente plaat is Avatar Blue. Deze vinyl is geconcipieerd als een alternatieve soundtrack voor het nog te verschijnen vervolg op Avatar, het 3D bioscoopsucces van James Cameron uit 2009. Dat bracht zijn ontspoorde brein op het idee om een volledig programma op te zetten rond deze plaat.

Van 20 tot en met 23 maart neemt Spencer Het Bos over om u mee te nemen op een wondere reis doorheen Avatar Blue.

Tijdens deze reis zal de toeschouwer getuige zijn van alle kunstobjecten, waaronder levensgrote Avatar figuren, die gemaakt zijn in de Expozaal.

Het Bos wordt overspoeld met Laserdisc cinema uit de hoogdagen van 'straight to video special effects' Hollywood films zoals TC2000, BRAINSCAN, ROBOCOP 2, THE ABYSS... enzovoort.

Op de laatste avond zal de concertzaal blauw kleuren: 4 mede 'imagineers', James Ferraro, Francesco Cavaliere, Lieven Martens, Edições CN en Spencer Clark hebben speciaal voor dit project 4 stukken gecomponeerd in het teken van Avatar Blue.

20-23 Maart: telkens van 14u tot 22u
LASERDISC ENTERTAINMENT CINEMA + EXPO

Extra Academy is een alliantie tussen de Royal Academy of Fine Arts Antwerp, Sint Lucas School of Arts Antwerp en Het Bos, gecureerd door kunstenaars Nico Dockx en Steve Van den Bosch.

Vanaf het najaar van 2018 lokt Extra Academy maandelijks een aantal gasten naar onze nederige stulp. Deze hoogst interessante mensen laten hun licht schijnen op eigen werk of dat van anderen, geven een lezing, tonen een film, starten een debat of doen iets nóg spectaculairder. 

komende data:

Donderdag 28 februari 2019, 19u
FRANCISCO SIERRA

Donderdag 28 maart 2019, 19u
MORITZ KÜNG

Donderdag 4 april 2019, 19u
JONATHAN LAHEY DRONSFIELD

meer info
→ Project: EXTRA ACADEMY

Onze nieuwe seizoen boekjes liggen klaar om verdeeld en verzonden te worden!

Wil je deze geil vormgegeven, gelijmde bundel papier in je bus krijgen?
Stuur dan een mailtje naar joery@hetbos.be met het onderwerp “seizoenboekje”, geef uw huidige schuiladres door en wij doen de rest.

Mensen Dragen Dingen is een beeldend onderzoek van Lotte Boonstra naar het lichaam gevormd door objecten. Lotte bouwt met zelf gecreëerde vormen levende sculpturen. Het resultaat is een absurdistische foto en video reeks van een vervreemd menselijk lichaam.

Op donderdag 17 en vrijdag 18 januari gooit Lotte de deuren van haar atelier open en is het eerste deel van de fotoreeks en het video werk te zien.

do 17 van 18-22u & vr 18 januari van 15-22u in de Exporuimte! Gratis!
​Op beide avonden kan u vanaf 19u eten in de Boskeuken.

→ Project: Lotte Boonstra

De Bosbar gaat er een weekje tussenuit, van 2 tot 7 januari is de bar gesloten. Vanaf volgende week weer uiterst welkom van woensdag t.e.m. zondag! De beste wensen voor 2019 van de hele ploeg!

The Bosbar is closed from the 2nd until the 7th of January. See you next week & best wishes for 2019 from the whole team!

De Imagerie, Het Bos en Escautville slaan voor een derde jaar op rij de handen in elkaar om het jaar in ere af te sluiten. Ten Slotte 3 is een zesdaags audiovisueel programma dat net iets voorbij gaat aan de traditionele grenzen van het rechthoekige scherm. De traditionele eenrichtingsverhouding tussen publiek en scherm laten we links liggen om op unieke wijze in aanraking te komen met uiteenlopende filmische werken.

20 t/m 23 & 27 t/m 29.12.2018

meer info
→ Project: TEN SLOTTE

een text-soundperformance avondprogramma
samengesteld door INNE EYSERMANS:

LIEW NIYOMKARN (th/us)
http://liewniyomkarn.com

ANNE LA BERGE (us)
https://annelaberge.com

MAURO PAWLOWSKI

Avondkassa: 12€  / 8€ op vertoon van studentenkaart.

→ Agenda: 2018/11/24/#2195

Oona Libens legt in Het Bos de laatste hand aan haar nieuwste voorstelling Soma.

Deze voorstelling wordt deel drie uit een poëtisch-wetenschappelijk serie — waarin de microkosmos van het menselijk lichaam aan bod komt. Ze neemt daarin een loopje met de waarheid, feiten en fictie zullen moeiteloos in elkaar overvloeien. Dit alles wordt geïllustreerd aan de hand van simpele componenten: licht en schaduw, reflecties, primitieve en analoge projecties — beelden die ondanks hun analoge karakter ook naar moderne mediafenomen verwijzen. De keuze voor low-tech, analoog en mechanisch is niet zozeer om nostalgische redenen, dan wel om de techniek zichtbaar te maken. Eigenlijk zou alles vanop een computer door een simpele druk op een toets gestuurd kunnen worden. De bedoeling is echter om het hele technische verloop bloot te leggen en daar zo ver mogelijk in te gaan.

DIT TOONMOMENT IS GRATIS. 

→ Agenda2018/11/23/#2239
→ Project: OONA LIBENS - SOMA

Een expo met video’s, installaties en performances rond buigzame principes, scheve vastberadenheid en gedeelde verantwoordelijkheden. Met werk van Dries Depoorter & Matthijs de Block, Edward Akrout & Jakob S. Boeskov, Neozoon, Teresa Cos, Jeroen Jongeleen, Pilvi Takala, Gerard Herman en Anja Dornieden & Juan David González Monroy.

Two Wrongs Make A Right is een samenwerking tussen De Imagerie, Beau Delagaye en Het Bos.

do 22 nov: EXPO opening om 20u
vr 23 & za 24 nov: EXPO open van 12-24u
zo 25 nov: EXPO open van 9-16u

Performance/Film:
vr 23 nov: performance Gerard Herman om 21u30
za 24 nov: performance Jeroen Jongeleen in Park Spoor Noord van 11-17u
zo 25 nov: Slotfilm 'Heliopolis Heliopolis' om 15u

→ Project: TWO WRONGS MAKE A RIGHT


Een tweede editie van deze bijeenkomst die de verbeelding viert, als kruising tussen dada-performance, geheelkunstwerk en platenmarkt. Waar ooit de definitie van een release gebetonneerd was door de grenzen van het medium— LP, CD, Cassette —, is Anno 2018 de definitie van de geluidsdrager en label zowat -tig keer opgerekt en herdacht in vorm, inhoud en al dan niet fysieke verschijningsvorm. Muzieklabels brengen boeken uit, niet-fysieke releases, publishers brengen LP’s uit, of getranscribeerde composities, labels worden concertorganisator of omgekeerd. Dit minifestival toont het label in al haar verschijningsvormen.

Zaterdag 27 Oktober vanaf 15u

http://hetbos.be/agenda/2018/10/27/#2089​

Als we konden kiezen, stel dat het aan ons lag, wanneer we zelf konden bepalen waaraan en waaraf, we kunnen het niet met volle zekerheid weten, mogelijk missen we stelligheid doordat we aanvoelen nooit alle factoren in het handje te hebben, maar beeld je in dat we het helemaal zelf voor het zeggen hadden, de kans is reëel dat we een huis zouden bouwen dat we Het Bos noemden, dat we in dat huis rare vogels zouden uitnodigen om voor andere vogels te komen zingen, dat we een toog zouden optrekken waaraan mensen zich boven water konden houden, dat we iemand zouden vragen om koffie te branden, meer koffie te branden, dat we de deur zouden openzetten voor mensen die op de muur willen tekenen, op de garagepoort, de toiletrolhouder, de brandblusser en het urinoir, iets van Amok, Prada, King Kanker en Mama, dat we de tafel zouden dekken voor mensen op de vlucht, we zouden een podium bouwen voor Oona Libens, voor Ras G, Fia Fiell, Black speaks Back en pakweg Anne La Berge op 24 november, een feestzaal voor Abondance, we zouden vragen stellen aan mensen als Sunny Bergman, Linton Kwesi Johnson, Ruth Beckermann en de Betere Bioboer: ‘Hoe gaat het daarbuiten? Hoe wordt de wereld ingericht?’

Stel dat we dát konden kiezen, dat het aan ons lag hoe de wereld eruit zag, dat we zelf konden bepalen waaraan en waaraf, we kunnen het niet met volle zekerheid weten, mogelijk missen we stelligheid doordat we aanvoelen nooit alle factoren in het handje te hebben, maar beeld je in dat we het helemaal zelf voor het zeggen hadden, de kans is groot dat we geheel van nul zouden beginnen., ..

A series of talks, films and performances with notable artists and creative figures who use their creative platform to highlight serious social issues that affect us all.

Gespreid over vijf avonden presenteren vijf verschillende gasten elk een eigen programma met film, performance, muziek en lezingen. Niemand minder dan Linton Kwesi Johnson, Sunny Bergman, Darrell Cole, Don Letts en Quinsy Gario onthullen wat hen stimuleert om hun artistiek werk te koppelen aan bredere maatschappelijke kwesties. Dalilla Hermans, zelf sterk betrokken bij de strijd voor sociale rechtvaardigheid, zal de vijf avonden modereren.

Tickets: http://wishlist-hetbos.eventbrite.be/

14 september: LINTON KWESI JOHNSON
15 september: SUNNY BERGMAN
20 september: QUINSY GARIO
27 september: DARRELL COLE
28 september: DON LETTS

Onze nieuwe seizoen boekjes liggen klaar om verdeeld en verzonden te worden. Wil je deze geil vormgegeven, gelijmde bundel papier in je bus krijgen? Stuur dan een mailtje naar joery@hetbos.be met het onderwerp “seizoenboekje”, geef uw huidige schuiladres door en wij doen de rest. 

In augustus is de Bosbar open DO-ZA van 12u-24u
Op donderdag en vrijdagavond kan u zoals steeds in de Boskeuken komen eten. 

In augustus zijn wij volledig in de ban van het VISITE Film Festival 5 dat van 9 t.e.m. 18 augustus plaatsvindt!
Tijdens VISITE is er trouwens elke dag Boskeuken.

Programma & tickets: www.deimagerie.be 

In juli en augustus gaat Het Bos in energieke zomermodus.

Er wordt wat geschoven met de openingsuren van de Bosbar maar de Boskeukens lopen gewoon door op donderdag en vrijdag. Donderdagavond transformeert in het Zomeravond Atelier van Boslabs en Feest met ijsjes is terug wekelijks op vrijdag. Zaterdagavond zijn er in de tuin gratis concerten en het wekelijkse ontbijt op zondag loopt nog tot 22 juli. In augustus is het Visite Filmfestival aan haar vijfde editie toe.

Welkom welkom welkom!

Elke donderdagavond van juli openen we de deuren van het Boslabsatelier voor een workshop rond één bepaalde techniek.

Een zorgvuldig geselecteerd stel vakvrouwen en -mannen deelt daarvoor met veel goesting de truken van hun ambacht.  We bouwen schuimlandschappen, schilderen vormen of maken monoprints met verf, inkt, hout of plakband. Dit niet allemaal tegelijk.

Boslabs Zomeravond Atelier: donderdag 5, 12,19 én 26 juli van 19u-21u30
Meer info en impressies op www.boslabs.be

Destination Earth is terug in Het Bos met een tentoonstelling, een boek release in de expo ruimte en een feest in de garage en concertzaal met een veeltal optredens, dj sets en dans wedstrijden.

→ http://hetbos.be/agenda/2018/5/20/#1946

"Destination Earth is de naam van een reeks van breakdance avonden, in elkaar gestoken door Zoot Ruf Ski en Cosmo Knex. Tot nu hebben zich deze nomadische vieringen op het kruispunt van turntablism, live electronics en spuitverfacties plaatsgevonden in een veeltal Antwerpse cafés en betonhallen zoals Echnum, Cosmopolite, Multatuli, DoReMi, Scheld'apen, Bar Richart, Het Bos, OCCII en de Butcher's Tears brouwerij te Amsterdam."

De EXPO is hierna nog te bezoeken van donderdag 24 t/m zondag 27 mei.
Op donderdag 24 mei zal er ook een publicatie gepresenteerd worden!

In december 2017 werd onze theaterstudio bezet door zes getalenteerde spelers/makers die met een overweldigende dosis goesting, overgave, kunde en drang een stuk trachten te maken. Wij vonden hun aanwezigheid uiteraard gezellig en fijn, maar hun enthousiasme voor hun vak en hun liefde voor kaas werkte vooral zeer aanstekelijk.
Daarom zijn wij oprecht verheugd dat we het uiteindelijke resultaat van hun noeste arbeid met jullie delen in Het Bos.

Vijf acteurs vertalen de visie op racisme en identiteit uit de mythische jaren ‘60 naar het nu.

Aurelie Di Marino nodigde Ahilan Ratnamohan, Benjamin Op de beeck, Nona Buhrs, Farbod Fathinejadfard en Kaat Arnaert om If there weren’t any blacks you'd have to invent them, een filmscript uit 1968 van Johnny Speight, naar de theaterscène te vertalen.

 

If there weren't any blacks you'd have to invent them speelt in Het Bos op woensdag 16 mei en donderdag 17 mei, telkens om 20u30

Tickets: €14 (beperkte capaciteit!)

ook verkrijgbaar in de Bosbar

Elke donderdagavond van mei voorzien we een workshop programma.

De deuren van het Boslabsatelier worden geopend en samen werken we rond één bepaalde techniek. Een zorgvuldig geselecteerd stel vakvrouwen en -mannen deelt daarvoor met veel goesting de truken van hun ambacht.  We zeefdrukken pizza's, bouwen pinhole camera's of maken monoprints met verf, inkt, hout, plakband of fotografiepapier, maar niet allemaal tegelijk.

3, 10, 17, 24 én 31 mei van 19u-21u30
Meer info en impressies op www.boslabs.be
Atelier aan Vrije Bijdrage! 

→ Project: BOSLABS

Een installatie van keramische en glazen instrumenten, elektrische apparatuur, een performance en een portie vers gebricoleerd geluid openen tezamen met een forum in een normaliter ontoegankelijke tuin om zich te ontlenen voor allerhande bijeenkomsten, lezingen en debatten.

KASPER DE VOS - Fighting for World Cheese (expo)
De feestelijke opening van een arena rond een houtoven die vanavond voor het eerst gebruikt wordt door Otark
Start: 19u

SUI MOON (installatie / performance)
Maika Garnika, Seppe Claes en Chakky Kato maken geluid en muziek met zelfgemaakte kunstwerkinstrumenten.
Start: 20u

+ BOSLABS Late Night Atelier: ZEEFDRUK PIZZA
Van 19u tot 21u30

Eindelijk, de nieuwe seizoen boekjes van Het Bos liggen op dit moment klaar om via drukpers omgezet te worden van Pdf naar papier.

Een overzicht van wat er zich allemaal gaat afspelen de komende maanden in, om, onder, boven en rond Het Bos. En wij verklappen u alvast, dat gaat straf worden!

Wij begrijpen als geen ander dat niet iedereen zich snelt naar de dichtstbijzijnde taverne, platenboer of koffiezaak, dus helpen we graag een handje. Wil u zo’n geil vormgegeven, gelijmde bundel papier in de bus hebben? Stuur dan een mailtje naar joery@hetbos.be met het onderwerp “seizoenboekje”, geef uw huidige schuiladres door en wij doen de rest. 

Spring eens binnen, dans mee rond onze meipaal en laaf u dat het lieve een lust is. Leve de lente!

GHANA FOR YOU
Preview op 24 april, 20u15
Cc De Kern, Wilrijk

Filmmaker en acteur Adams Mensah keert terug naar Ghana, het land waar hij geboren is en de helft van zijn leven spendeerde. In 'Ghana For You' neemt Mensah Belgische en Ghanese vrienden mee die volgens hem een ander licht kunnen werpen op de motivaties van Ghanezen om hun land te verlaten en de beeldvorming van een leven in Europa. → Project: Adams Mensah

"During the upcoming 10 day VISITE film festival we'll be serving various sorts of handmade pasta for dinner and i'm looking for some volunteers to help cut, fold, pleat. If you're interested please send me a mail. till then!"
Otark / Charlotte

data: 5, 6, 7, 8 & 12, 13, 14, 15 februari 2018
van 12-18u in Het Bos.

Wij snappen het.
Het is niet gemakkelijk zich staande te houden
wanneer de bladeren vallen. Wanneer de gure
winterblues de billen schraal schuurt. Wanneer
er meer duister dan licht is. Tijden van eenzijdige
onafhankelijkheidsverklaringen, burnouts en
vechtscheidingen. Wanneer socialemediaoorlogen
geïnjecteerd worden met net dat tikkeltje
meer venijn zodat internettrollen langs beide
kanten in hun internethollen kruipen en zich daar
dag en nacht de koude handen warm wrijven om
daarna vernietigend uit te halen op hun klavier.
Wanneer iedereen badend in het angstzweet
en met lede ogen aanziet hoe het grommend
beest cynisme wild om zich heen klauwt en niets
ontziend alles en iedereen verteert wat er op zijn
weg komt.

Alles?
Iedereen?
Neen, één klein Bosje blijft dapper weerstand
bieden aan de overheersende waan van de dag.
Een baken van hoop, een eenzaam hemellichaam
aan het sterrenloze zwerk.
Het Bos gelooft dat u nog wel uit uw bed komt
om retegrave dingen te zien, horen, voelen en
proeven.
Met een ongezien enthousiasme stormen we de
winter tegemoet..."

Ons nieuwe programmaboekje voor het najaar kan je overal in de stad vinden. Neem het eens vast als je tijd hebt.

Expo van 7 tot 10 december in Het Bos

Klaas Rommelaere stelt op zijn expo Vlaggen/Flags de verzameling geborduurde vlaggen tentoon die hij tijdens zijn residentie in Het Bos creëerde. De voorbije maanden componeerde hij deze vlaggen met borduurwerk van zowel senioren uit Merksem, als minderjarige asielzoekers uit oorlogsgebied en doorsnee bezoekers van de Otark Breakfast Club. Rommelaere beschouwt een vlag als een beeldverhaal, als een manifest van een individu of groep. Een vlag toont waar mensen voor staan, wat hun idealen zijn. 

Klaas Rommelaere studeerde in 2012 af aan de afdeling Mode in het Genste Kask. Voor zijn maskers, tapijten, vlaggen en installaties gebruikt hij traditionele technieken, handwerk, textiel en prints. Zijn stijl is kleurrijk en verrassend, met geometrische vormen en bizarre cartoonachtige elementen. Inspiratie haalt Rommelaere voornamelijk uit etnische kostuums, culturen en films.

Van 7 tot 10 december is Vlaggen/Flags te bekijken in Het Bos. (zie agenda)

Expo opening op donderdag 7 december om 15u mét Schoolfeest van het Stedelijk Lyceum Offerande.
Om 20u hijsen we de vlag als opening van de expo voor het grote publiek!

→ Project: Klaas Rommelaere

In oktober en november komen op donderdag verschillende groepen van het Stedelijk Lyceum Offerande, het vroegere MARCO POLO, op bezoek in Het Bos. Jongeren vanuit de hele wereld zullen in Boslabs, onder begeleiding van Karen Spiessens, kennismaken met de Arduino. Per klas bouwen we een DIORAMA, oftewel een dynamisch beeld en geluidsspektakel.

Op 7 december bundelen we alle resultaten en tonen we deze aan het grote publiek!

→ Project: DIORAMA

 

een artistiek laboratorium in het centrum van Antwerpen, een creatief atelier voor jongeren
→ Project: BOSLABS

Ontbijt op zondag van 9-15u !
→ Project: OTARK BREAKFAST CLUB

Hier kan je foto's bekijken
uit het alreeds rijke Bos-archief
→ http://www.hetbos.be/photoalbums/

Dinsdag 15/08. 
--> Wat en hoe met livesets? 
Voorbereidingen treffen.

Dinsdag 22/08. 
--> Ableton "DJ" setup
Warpen, time signatures, stem render ....

Dinsdag 29/08. 
--> Ableton Live setup
External MIDI, I/O, ....

Lesgevers: Tom Bauwens (ToolBox) & Joris Swingen (MÖRG)
Een Avond = 10€
Inschrijven: info@stadsduiven.be

In augustus 2017 vindt de derde editie van VISITE plaats in Het Bos.
Visite is een meerdaags filmfestival in de aanwezigheid van de makers, gecureerd door filmmaaksters Eva Van Tongeren en Anne Reijniers. Samen met De Imagerie nodigen ze 9 maaksters en makers uit om hun film te tonen en een andere film die hen heeft geïnspireerd mee te brengen.

https://www.deimagerie.be/collections/visite-aug17

Loop eens langs de vitrine van Het Bos in de Lange Koepoortstraat 51!

Elke week van juli en augustus zet een kunstenaar een nieuw beeld achter de winkelruit.

Zo exposeren achtereenvolgens Johann Kauth, Karen Spiessens, Eveline Kurylack, Sidney Aelbrecht, Fleur de Roeck en Klaas Rommelaere

→ Project: VITRINE

Tijdens de zomeravondateliers van Boslabs geven alle betrokken kunstenaars een eigen workshop.
Iedereen is welkom en deelnemen is gratis!

Van begin juli tot eind augustus transformeert Het Bos in ° IJssalon Seven Chances °.

Twee maanden lang staan de ijscreaties van OTARK centraal in een film- en muziekprogramma dat in en rond de Bosbar plaatsvindt. Charlotte Koopman componeert revolutionair ijs voor de hete zomer van 2017!

ALLEN WELKOM OP DE OPENING
VRIJDAG 7 JULI OM 16u

Aansluitend de eerste editie van 'Feest met ijsjes'
-->>> Programma door DTM Funk
-->>> Feest met ijsjes: Hip Hop - 22u


In Juli & Augustus 2017 is Seven Chances 
ALLE DAGEN OPEN vanaf 14u!!!!

+ Elke donderdag:
Boslabs ZOMERAVOND ATELIER vanaf 17u
en
LACHFILMS MET IJSJES in de tuin om 21u30

Elke Vrijdag:
FEEST MET IJSJES vanaf 22u
Het programma is samengesteld door David Mizero Tricot oftewel DTM Funk!

Elke Zondag:
MIDDAGMUZIEK MET IJSJES om 16u
Solo-optredens van Antwerpse favorieten in de schaduwtuin van Het Bos

Aan een tribune langs een verlaten weg trekt een parade voorbij: levende standbeelden, mensen met een Aldi-tas, een golden retriever aan de leiband, politieagenten, vrouwen op mannenfietsen, pizzajongens, …

'De parade' van beeldend kunstenaar en theatermaker Thomas Verstraeten draait rond één gebeurtenis: defilmopname van een grote optocht, waarin een bonte verzameling Antwerpenaren en bezoekers samen optrekken.

Locatie: Frederik Van Eedenplein, 2050 Antwerpen
Tickets: prijs € 10 (basis) / € 8 (-25/65+) / € 8 (-19 jaar)

http://deparadevanmannenenvrouwen.be/

→ Project: De parade van mannen, vrouwen en diegenen die vanuit de verte op vliegen lijken

Onder de noemer 'Changing Gears' nodigen De Imagerie en Het Bos denkers en doeners uit die vanuit hun discipline een invloed hebben op de staat der dingen. Changing Gears zijn middagen en avonden gevuld met lezingen, films, expo's en discussies.

Zondag 2 April
ANGELO VERMEULEN & JEROEN VAN LOON
lezing van 14u - 16u

Zondag 9 April
SUNNY BERGMAN - 'WIT IS OOK EEN KLEUR'
docu + lezing van 14u - 16u

Zondag 16 April
TOMAS RAFA lezing = afgelast!

Zondag 30 April
Theatre NO99 & BENJAMIN VERDONCK
docu + lezing van 14u - 16u30

+ UNE VILLE EN PRISE SUR D'AUTRES HISTOIRES (expo) van 7 t/m 13 mei

→ Project: Changing Gears

meer info en tickets op www.deimagerie.be/changing-gears

Bosdans zet jonge dansers centraal in Het Bos en omringt hen met het gestoorde Europees-Aziatische gezelschap van Nihon Bashi. 

Bosdans is een drieluik: 
'IF YOU PLEASE & OTHER GESTURES' is een onderzoek naar intimiteit van KASK-studenten Simon Van Schuylenbergh en Siska Baeck. Hierin speelt het duo met de rol als speler, toeschouwer en de ruimte daartussen. Dat doen ze door de gehele avond drie momenten van rust, suggestie en zachte intuïtie aan te bieden. 

'AS LONG AS A AM…I’M NOT…' is een dansvoorstelling van Paola Madrid en Citlalli Avalos. In dit nieuwe project onderzoeken twee dansers, elk vanuit eigen ervaring en benadering, de intimiteit van een afscheid via een gestructureerde improvisatie.
(Met dank aan Marc Vanrunxt)

'LE LIVING ROOM DESORIENTAL' van het collectief NIHON BASHI met Mathieu Ha is een onnavolgbaar en chaotisch samenspel van concerten, theater, opera-cinema, artisanale filosofie en sushi désoriental. Doorheen de avond maakt het publiek kennis met het ‘nederfonisch’, getrouwde huishoudrobots, een rebels dansende geisha, een sjamanistische hulde aan bomen en veel meer.
met: Kodomokyojin (jap)Fantazio (fr), Francesco Pastacaldi (fr), Stylish Nonsense (th)Alek & Les Japonaises (be/jap)van Twolips (be/nl)Matthieu Ha (be)Ladoudoun (us)

https://lelivingroomdesoriental.tumblr.com

→ http://hetbos.be/agenda/2017/4/29/#1318

CARATE URIO ORCHESTRA presenteren
donderdag 27 april hun nieuwste LP genaamd:
GARLIC & JAZZ !

http://hetbos.be/agenda/2017/4/27/#1231​

Boslabs, het creatieve laboratorium van Het Bos, organiseert tussen 11 en 14 april een reeks workshops. We werken een hele week rond sonic pi, zeefdruk, film en sound. Kom je mee doen?

met o.a
STADSDUIVEN _ SOUND LAB
KAREN SPIESSENS EN LIVIO GRITTI_ ZEEFDRUK EN PETTEN MAKEN
ANNE REIJNIERS (DE IMAGERIE) _ VIDEOWORKSHOP

11 tot 14 april telkens van 13u tot 17u
30€ of reductietarief - www.boslabs.be

Denie Put is schilder. In 2014 behaalde hij zijn Master in de schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Daarnaast is hij semiprofessioneel voetballer en bezorgt hij vis aan de betere restaurants in Antwerpen.

In Het Bos ontwikkelt hij een expositie volgens het principe van het Cadavre Exquis, een ‘estafettewerk’. Denie inviteerde 15 Antwerpse kunstenaars om een werk te maken op de linkerzijde van een doek. Elke artiest beschilderde een stuk van 80 op 55cm. Vervolgens werd het beschilderde paneel bedekt op enkele centimeters na. Denie beschilderde daarna de andere helft van het doek, werkend op wat de 15 kunstenaars voor hem onbedekt hadden gelaten. De volledige panelen worden tijdens de expo-opening onthuld omstreeks 20u.

‘Biacho’ van Denie Put en Benjamin Demeyere, Bauke Noppen, Mathieu Verhaeghe, Kris van Dessel, Tom Poelmans, Nel Aerts, Benny van den Meulengracht-Vrancx, Dennis tyfus, Lieven Segers, Bendt Eyckermans, Vedran Kopljar, Nick Andrews, Baldvin Einarsson, Ken Verhoeven en Vaast Colson is te bezichtigen van 24 maart tot 1 april.

→ Project: Denie Put - BIACHO

I’m really digging your latest record. I’m not familiar with every release but it seems that you’re progressing and doing something different each time, I’m even catching some soul vibes on Chalice Hymnal. What’s your secret to keeping it all interesting and not falling into ‘crescendocore-clichés’ that are sometimes too common within instrumental bands?

Honestly, the secret is just writing songs. If you write songs, you don't need tricks. It's that simple.

Does the track title Deeper Politics suggest a deeper sense of awareness of what you’re doing as a band in relation to your previous full length? Or just a subtle wink to the fact that politics should go deeper than catching the latest on Fox News?

That's a valid interpretation, sure. I like that. But we're not really a political band. At least not in a literal sense. ..

Wil je graag onze voorjaarsbrochure ontvangen via de post? email je adres naar anthony@hetbos.be

Luisteren naar jullie muziek roept veelvuldige landschapsbeelden op in mijn gedachten: ze zijn primitief, hypnotiserend, rauw en prachtig. Het lijkt daarbij geen toeval dat jullie opgroeiden in Texas, hoe groot was de impact van die rijke omgeving op jullie sound? 

TW: Die impact is natuurlijk ontzettend groot. Het is anderzijds niet enkel Texas die een blijvende indruk heeft nagelaten, we worden geïnspireerd door elke plaats die we bezoeken. ..

Camella Lobo: Hey, I didn’t catch your name!

It’s Mich. Short for Michael in English. I guess it’s one of those fuzzy Dutch names that are hard to translate to another language.

I totally understand. My dad is from Brazil. He was an immigrant that came to the United States and got my mom pregnant right away. They gave me a Brazilian name.

How do I pronounce it correctly?

In Portuguese it’s Camélla. In the United States I say Ca-me-lla but a lot of people call me Camilla. Ehm… I usually just go by Cam but then people think I’m saying Pam, so then I get Pamela. Like I said, I totally understand ...

Elke woensdag van 13:30u-16u
www.boslabs.be

→ Project: BOSLABS

Although Wolf People is rooted in the modern world, your sound is a crossover between ancient folklore and noise, a throwback to the psychedelic guitar bands of the ‘60s and ‘70s. How and why did you start creating this unusual universe?

I love the description ancient folklore and noise!
It really just comes from listening to a lot of weird old records and reading weird old books. We wanted it to sound like where we come from, and England is a haunted, mossy old place.

There’s a lot of conflict in your music as well, it’s almost as if the vocals are trying to break loose from the shredding guitar riffs. Is this a way of representing the ongoing struggle of man versus nature? Civilization versus savagery?

Not consciously, but again I love that description. I don’t have a rock voice and that puts some people off, but it’s my voice, and I like to sing as naturally as possible. I was bought up around folk music so that’s how I know to sing, ...

Looking back at several decades of playing in several bands, what are some of the best memories that you share?

Our first show in Europe at Vera 1990, the Longhorn show in Stuttgart put on the Live Evil double LP (biggest crowd Dead Moon had played for so far) and everything about our first tour in New Zealand in 1992. Met some amazing crazy Kiwi folks who are still friends to this day. All the backstage jokes and travelling in the van together, especially from 1990 to 1996, all of us still young and wild!

…and some of the worst?

Worst memories are Pinkpop festival in Germany where we we cut to only a 15 minute set because they were behind schedule and they cut off the PA in the middle of 54/40 or Fight, not too good with the crowd!!!

What’s it like to perform as a duo instead of performing as a full band?

Playing in this duo rather than a band is just easier for both Fred and I, ...

After three decades The Pop Group is recording and touring again. Was there a sudden urge to wake people the fuck up again?

For sure, with an insane clown president, the world seems to be spinning off its axis, it’s the end of certainty.  It seems to me to be a honeymoon on mars, none more alien.

A lot of contemporary rock bands are described as post-punk revival. Is The Pop Group now one of them?

No way! The only way they are ever going to put us in a box is in our coffins..

---->OPEN CALL<---- 
voor jonge beeldend kunstenaars, performers en makers om samen in dialoog te treden.

"Het Debuut en KOP organiseren een nachtelijk OPEN ATELIER tijdens ons tweede feest ‘AMORF’ (27/1/2017) met een line-up van elektronische muziek en techno. Je mag zelf invullen waarvoor deze ruimte kan dienen. Wij zorgen voor promo, publiek en een experimenteerruimte naast de concertzaal in Het Bos. Materiaal is zelf mee te nemen."

Inschrijven:
Stuur naar info@hetdebuut.org
- kort tekstje over je project/idee
- gewenste oppervlakte
- kleine biografie + enkele afbeeldingen
- deadline 28 december 2016

ism De Imagerie, Stadsduiven en Aiko.

→ Project: BOSLABS

Het Bos, De Imagerie en Escautville organiseren een audiovisueel slotweekend voor 2016.

Vrijdag , Zaterdag & Zondag stellen BENJAMIN VERHOEVEN, LISA SPILLIAERT en LIEN HÜWELS werk voor in onze Exporuimte. Zondag vertonen we de film "Shadow World" mét lezing door filmmaker JOHAN GRIMONPREZ in onze Theaterzaal.

→ Project: TEN SLOTTE

Een braderie voor ideeën, uitvinders, initiatiefnemers, designers, vragers en aanbieders.

Welkom op de vrije markt! Loven en bieden. Het aanbod van de vrije markt is onvoorspelbaar. De vraag zo mogelijk nog veel meer.

Scharrel rond en word verwonderd door kramen van watervissen tot gefermenteerd voedsel, Autodelen, financieel advies, batiksels en schone schriften. Gerecycleerde juwelen en oud naar nieuw papier, goede raad en groene energie van de toekomst. Alles komt aan bod op de markt voor handelaren in gedacht en goed.

Met deze editie geven we ook extra aandacht aan de kleinsten onder ons. We breiden onze markt uit met enkele Doe-kramen voor kinderen. Hier kan je spelenderwijs op ontdekkingstocht in virtuele werelden, electronica of net ambachtelijke producten. Elektronica-wizard Dago Sondervan brengt zijn plotter machine mee! Pepijn Willekens zijn zelfgemaakte games en Karen Spiessens haar Boslabs!

Ideeën, uitvinders en kraamvoorstellen welkom!
inschrijven via devrijemarkt@hetbos.be

→ Project: DE VRIJE MARKT

BOSLABS is een artistiek laboratorium in het centrum van Antwerpen, een creatief atelier voor jongeren.

Vanaf 28 september terug op woensdag van 13u30 tot 16u!

→ Project: BOSLABS

Twee lezingen, een projectvoorstelling, een tentoonstelling en een debat

Met Pascal Gielen, Eric Corijn, Thomas Verstraeten en werk van Hans Eijkelboom

van 14u tot 18u.

"Hoe kunnen we de voortdurend veranderende, stedelijke realiteit bevatten en begrijpen? Is er een mogelijkheid om als kunstenaar die stedelijke complexiteit te verbeelden. Of zijn die pogingen ijdel en moeten we ons simpelweg neerleggen bij de ongrijpbaarheid van de wereld? Socioloog Pascal Gielen en cultuur losoof Eric Corijn onderzoeken samen met kunstenaar Thomas Verstraeten het gebrek aan adequate beeldvorming van onze superdiverse, complexe steden. Het fotografische werk van kunstenaar Hans Eijkelboom is getuige."

http://hetbos.be/agenda/2016/10/2/

Het Bos slentert voor de tweede maal mee in de Borgerhoutse Reuzenstoet.

Dit jaar vertrekken we vanuit Boslabs, ons creatief atelier voor jongeren. Een jeugdige afvaardiging van Kauwenberg vzw, een organisatie voor armoedebestrijding, maakte kostuums tijdens verschillende workshops onder de bevlogen leiding van grafische duizendpoot Karen Spiessens.
Het thema Wildeman en Woeste Wijven leverde een stel kloeke harnassen van rieten manden op. De Wildemannetjes en Woeste Wijfjes zullen tijdens de stoet onze praalwagen escorteren.

Voor de vervaardiging van dat rollend materieel, spanden we beeldend grootheidswaanzinnige Kasper Devos voor onze kar.
Kasper werkt samen met de bewoners van Rode Kruis Opvangcentrum Linkeroever aan een hooiwagen. Met hout, hooi en hoop enthousiasme.
Zelf verwoordt Kasper het zo:

"Het is een hooi of stro wagen, al dan niet voortgetrokken een koe of paard. Het zijn boeren die de oogst binnen halen!  Een buitenproportioneel hoge stro- of hooistapel lijkt op het eerste zicht massief gevuld, maar is in feite hol langs de binnenkant In deze ruimte zit een trap naar het dak. Mensen kunnen op het dak van de stro structuur gaan staan of zitten, zoals vaak weergegeven op de schilderijen van Bosch. In de binnenruimte kan nog iets anders gebeuren ook. Dit is een vertrekpunt. Denk ik.
Het idee kan nog een eigen leven gaan lijden." 

Afspraak op 17 september op de reuzenstoet!

→ Project: Boslabs: REUZEN

Een publicatie over de wereld diep in Het Bos
en ver daarbuiten.

rooilijn is gratis te verkrijgen in de Bosbar en een selectie kofiebars en bookshops in Antwerpen (en een beetje daarbuiten.)

→ Project: rooilijn

Tine Van den Wyngaert en Kirsten Pieters, actrices bij theatercollectief Abattoir Fermé, geven tijdens de zomervakantie een vijfdaagse workshop voor kinderen van 7 tot 10 jaar. 

Ze werken aan een visuele voorstelling waarin het leven van de dieren centraal staat. Daarbij laten ze de fantasie van de kinderen los op vragen als: Wat doen dieren wanneer alle mensen slapen? Wat als er geen mensen waren en dieren de baas van de wereld waren? Hoe zijn de wereld en het dierenrijk volgens jou ontstaan? 

Inspiratie halen ze uit boeken als 'Rotbeesten' van Roald Dahl, 'IETS' van Geert Kockere en Inge bogaerts, 'Soms op dinsdag' van David Wiesner, ...

Van maandag 11 juli t.e.m vrijdag 15 juli, telkens van 10u-16u.

Prijs: 125 euro voor 5 dagen / Maximaal 12 deelnemers.
Om in te schrijven, mail naar: reservaat@hetbos.be

Nog steeds met een belachelijke naam.
Zonder geld, met veel te weinig tijd en beperkt talent maar zonder excuses en met zinloos engagement, presenteren Boys and/en Tante Lus hun 2e poging om ergens aansluiting bij te vinden.

Kom ons professioneel de grond in boren of u gewoon kostelijk amuseren! 

De Kapitale Schuld naar 'Door de bank genomen' van George van Houts op 1 en 2 juli om 20u30 in Het Bos.
Reserveren kan via reservaat@hetbos.be

Een braderie voor ideeën, uitvinders, initiatiefnemers, designers, vragers en aanbieders.

Welkom op de vrije markt! Loven en bieden. Het aanbod van de vrije markt is onvoorspelbaar. De vraag zo mogelijk nog veel meer.
Scharrel rond en word verwonderd door kramen van watervissen tot gefermenteerd voedsel, lessen Arabisch, batiksels en schone schriften.

MEEDOEN? schrijf je in via devrijemarkt@hetbos.be

→ Project: DE VRIJE MARKT

ZONDAG 15 MEI om 13u!

Dubbelbil danssolo's van niet-dansers: Louis danst beginnen, Siska en Simon bewegen mogelijk wederkerig.

LOUIS JANSSENS - "Ouvertures"
Louis Janssens van compagnie DeSnor werkt aan een danssolo. Hij onderzoekt hoe hij zijn lichaam kan gebruiken zonder objecten. 
Hij doet dat op Ouvertures van onder meer Shostakovich, Bach, Bernstein en Rossini. Het is enkel hij en die muziek in een lege ruimte. Hij probeert een solo te maken over proberen. Over beginnen. En over proberen steeds opnieuw te beginnen.

SISKA BAECK + SIMON SCHUYLENBERGH - "self. Ocean"
Voor “self. Ocean,” laten Siska Baeck en Simon van Schuylenbergh zich inspireren door het werk van tekenaar Jürgen Partenheimer. Simon en Siska beschouwen Partenheimer als een meester in het zorgzame volgen van de integriteit van de lijn. Doordat bij Partenheimer het primeren van de hand verdwijnt, verschijnt de tekening. Zo geeft de lijn misschien mogelijkheid tot vrijheid.

i.s.m. d e t h e a t e r m a k e r ! ! !

Een familievoorstelling (8+) waarin jij bepaalt welke kant het verhaal uitgaat!
Kiezen is verliezen, maar als je kiest, ontstaat er een verhaal. De acteurs beelden je keuzes uit...

Lees de lovende recensie van Theaterkrant:
http://www.theaterkrant.nl/recensie/x-tot-de-zoveelste-8/

meer info over de voorstelling:
http://www.compagniefrieda.be/werk/xtotde.html

toon stelt voor de derde maal tentoon in Het Bos.

KAREL THIENPONT >>>>>
NATASJA MABESOONE >>
DIMITRI VAN DE PUTTE >>

13.3.16 - 10.4.16
(donderdags 19u-22u   zondags 9u-15u)

http://toontoontoontoontoon.tumblr.com

"HARMONIE is an art multiple that wants to give young and bloody artists/writers the opportunity to reach an unexpected audience. At the same time, HARMONIE invites artists to make gripping works, within the limits of an envelope and a central theme."

HARMONIE is looking for text, objects and images

Send a proposal to virtualharmonie@gmail.com. HARMONIE will contact you back.
https://virtualharmonie.wordpress.com/

Tine Van den Wyngaert en Kirsten Pieters, actrices bij theatercollectief Abattoir Fermé, geven tijdens de paasvakantie een vijfdaagse workshop voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Centraal staat het boek "Where the wild things are” (Max en de maximonsters) van Maurice Sendak. Samen met de kinderen gaan ze op zoek naar een eigen creatieve interpretatie van het boek.

Van dinsdag 29 maart t.e.m zaterdag 2 april, telkens van 10u-16u.

Bewegend Beeld biedt jou een plek op het grote scherm in Het Bos op 18 maart 2016.
Daarnaast is een expositiezaal waar een still uit jouw film wordt tentoongesteld.
Je ontmoet andere jonge makers van verschillende filmscholen en maakt kennis met hun werk.
Wellicht vind je daar wel jouw toekomstige film partner in crime!

Eender welk audiovisueel werk is toegelaten, er zijn geen* grenzen!

*wel enkele richtlijnen: Je film mag max. 12 minuten/720 seconden lang zijn en daarnaast moet je rekening houden met de technische aspecten.

Stuur je film voor 1 MAART naar info@bewegendbeeld.be!

www.bewegendbeeld.be

Changing Gears nodigt Jonas Staal en The Center For Political Beauty uit voor een lezing (in het Engels). Benjamin Verdonck lijmt deze zondag aan elkaar en toont zijn miniatuurvoorstelling "One More Thing". We presenteren ook de tweede editie van Rooilijn, een publicatie over de werelden in en rond Het Bos.

Een selectie foto's van de eerste 2 bosjaren, genomen door o.a Mark Rietveld, Wannes Cré en de boscamera:

http://www.hetbos.be/photoalbums/

De Bar en Keuken Van Het Bos zijn gesloten vanaf 20 december! De Bar gaat op 13 januari 2016 terug open en de Keuken start terug op donderdag 14 januari!

Een braderie voor ideeën, uitvinders, initiatiefnemers, designers, vragers en aanbieders.

MEEDOEN? schrijf je in via devrijemarkt@hetbos.be

→ Project: DE VRIJE MARKT

33 x concert * 3 x ontbijt * 3 x lezing * 3 x film * 3 x theater * 3 x performance * 3 x avondmaal * 2 x expo * 2 x tekensessie * 1 x boek * 1 x filmisch parcours * 3 x debat

Brigade is een verzamelplaats voor artiesten, makers en denkers die willen ingrijpen op de inrichting van de samenleving. In complot met publiek doet Brigade suggesties, stelt ze handelingen en worden voorstellingen gepleegd. Mét actuele evoluties op zowel globale als huishoudelijke schaal.

De Inrichtende Macht wordt tijdens Brigade gevormd door een Amerikaan, wat Palestijnen en een tros Belgen.

De voorbije twee maanden werkten kunstenaars en makers in de schaduw van Het Bos aan eigen werk en een programma voor dit publieke luik.
Van 10 tot 29 november 2015 stellen ze hun kabinetten open en valt een verse, half doorbakken wereld met systeemcrisissen op maat te bezoeken.

Tijdens Brigade festival (10 tot 29 november) brengen we drie vrijdagavonden op rij film in Het Bos. Vincent Stroep (Courtisane, Escautville, Otarkino) programmeert drie films én een filmisch parcours afgesloten met extra Japans experiment. 

Vrijdag 13 November, 20u
FLOTEL EUROPE - Vladimir Tomic (DK, 2015)
CONCERNING VIOLENCE - Göran Hugo Olsson (SE, 2014)

Vrijdag 20 November, 20u
CHRISTOPHE - Nicolas Philibert ft. HIELE (filmisch parcours) + REI HAYAMA & MAKINO TAKASHI 

Vrijdag 27 November, 20u
MY TALK WITH FLORENCE - Paul Poet (AT 2015)

Reserveren is mogelijk via reservaat@hetbos.be

Het Bos zet iedere donderdagavond (vanaf 19u) haar keukendeuren open voor koksmutsen en andere culinaire liefhebbers. 
Bezoekers kunnen wekelijks genieten van een vegetarische schotel die telkens door andere handen wordt bereid!

donderdag 8 oktober: SKYBOX
donderdag 15 oktober: DE BEEK
donderdag 22 oktober: WILD
donderdag 29 oktober: WERELDKEUKEN
donderdag 5 november: OTARK
donderdag 12 november: OTARK
donderdag 19 november: WILD
donderdag 26 november: WERELDKEUKEN

Het Bos krijgt van veel mensen de vraag hoe ze iets kunnen doen voor vluchtelingen. Een belangrijke vraag. Een vraag waar wij zelf ook actief mee bezig zijn. De situatie van de vele mensen op de vlucht raakt ons en het is goed te zien dat verschillende mensen en groeperingen zich organiseren om tegemoet te komen aan de noden van deze mensen.

Vluchtelingenwerk maakte een opsomming van wat je als burger kan doen.
http://www.vluchtelingenwerk.be/nieuws/welke-hulp-kan-ik-bieden

de Bosbar is gesloten van 14 juli tot 17 augustus.

Een jaar lang werkten jongeren uit het Sint jozefinstituut OV 4 Luchtbal en Okan jongeren uit het Stedelijk Lyceum Offerande samen rond Taal, aan de hand van workshops zeefdruk, risoprint en waarnemingstekenen. 

De resultaten van de workshops worden getoond in deze overzichtstentoonstelling in Het Bos.

van 26 t/m 28 juni 2015, telkens van 12u-16u

→ Project: Onomatopee

DE VRIJE MARKT vindt voor de eerste keer plaats op 11 juli 2015.
Het concept is simpel: een markt van dingen en ideeën allerlei.​Niet alleen grafische publicaties, zelfgefermenteerd voedsel of soldeerdemonstraties, maar gewoon alles tesaam.

We verdelen vierkante meters en nodigen iedereen uit om zo snel mogelijk een kraamvoorstel in te dienen.

praktisch:

- stuur je kraamvoorstel door voor 1 juli naar devrijemarkt@hetbos.be
- een standplek is gratis
- tafels (1mX2m) en stoelen zijn voorzien, andere noodzakelijkheden breng je best zelf mee
- de markt gaat door van 11u-18u / opzetten gebeurt van 9u-10.30u

(o.a. een closed-circuit-food-economy, een wormenbak, een winnitron, een stoel van gesmolten bierbekers, misprint blocnotes en een onbekend eiland reserveerden alvast hun kraam)

→ Project: DE VRIJE MARKT

Bekijk de voorbije afleveringen van 'Gedane Zaken' in deze handige playlist!

→ Project: GEDANE ZAKEN

Wim Distelmans en Jacinta De Roeck verklaren het woord euthanasie. Ze geven toelichting bij drie euthanasie - verhalen oftewel ‘casussen’.

Met: Jacinta De Roeck (voorzitter LEIF Antwerpen, adviseur Ethische Thematieken) en Wim Distelmans (kankerspecialist en professor in de palliatieve geneeskunde aan de VUB) + Muzikale omlijsting door Nicolas Delalieux.

Van 20.00u tot 21.30u
Reserveren via reservaat@hetbos.be / Gratis

Een duo-tentoonstelling van Yannick Val Gesto en Benny Van den Meulengracht-Vrancx.

Vernissage vrijdag 27 februari om 19u
Expo open van 28 februari tot 8 maart.
(steeds di t/m zo, van 14u-18u).

Otark kookt, elke donderdagavond tussen 19u-21u, internationaal en avontuurlijk vegetarisch aan een vriendelijke prijs !
Anderzijds is er, elke laatste donderdag van de maand, de WERELDKEUKEN ism opvangcentrum linkeroever.

The House of Indie organiseert van 6 t/m 8 februari 2015 een Indie Game Festival in Het Bos genaamd SCREENSHAKE!
Meer informatie en programma vind je op: screenshake.be

Vanaf Dinsdag 13 januari is de Bosbar weer open! (di-za van 12-18u)
Op Zaterdag 17 Januari kookt DE BEEK vanaf 19u en kan u in de concertzaal terecht voor de eerste concertavond van 2015!

WEES WELGEKOMEN !

Jawel! 

Er valt terug veggie te bikken in Het Bos. Vanaf oktober kunt u elke donderdag en zaterdag om 19.00u in Het Bos terecht voor goedgevuld bord. De keuken zal afwisselend bemand worden door verschillende kookteams. 
De Bosbar is uiteraard geopend tijdens de Boskeukens. Dolle pret!

gebruik deze tag op instagram!

FASE en Het Bos zoeken vrijwilligers om mee te werken aan REIS NAAR HET MORGENLAND

Reis naar het morgenland is een kunstproject met mobiele sculpturen die van 25 tot en met 30 augustus 2014 doorheen de stad Antwerpen trekken. Een reis waarbij vindingrijkheid troef is en creativiteit onontbeerlijk. FASE bouwde monumentale sculpturen die door mankracht worden voortgeduwd. Hiervoor hebben we jouw hulp nodig!

Een sculpturale doortocht door Antwerpen, van 25 tot 30 augustus.

bedacht en uitgevoerd door FASE

foto's door Vormkrijger

Na 16 jaar isolement in een pand net buiten de stad, tussen de brandnetels en weg van alles, sticht Scheld'apen een nieuw huis in het centrum van Antwerpen. Een huis voor artiesten, bricoleurs, makers, denkers en de anderen.

Het Bos doet niet alleen kunst maar ook aan koffie, soep, biopils, tooghang, gewauwel en feest. Het Bos houdt van verschil, schevigheid en dingen die afwijken. Het Bos denkt en handelt duurzaam, dat is haar natuurlijke staat. Het Bos op zich is relatief eeuwig, de dingen in Het Bos zijn relatief tijdelijk. Het Bos is een permanent experiment.


foto's door Mark Rietveld