×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Woensdag
20
feb
13:30
BOSLABS: rakelen

Deze Week: de zelfgemaakte zeven liggen al klaar, we rakelen erop los. 

Boslabs is de sympathieke sweatshop van Het Bos, het labo waar mensen uit Antwerpen en de rest van de wereld hard, gratis en onbezoldigd komen werken… aan kunst. Met Boslabs maken we de verbinding tussen de kunstenaarsresidenties in Het Bos en verschillende groepen, passanten, jongeren en publieken in de stad.

elke woensdagmiddag van 13.30u tot 16.00u
(behalve tijdens schoolvakanties).
Samen boterhammen eten vanaf 13u!
Boslabs is gratis!

Meedoen/meehelpen? Iedereen is welkom!
Meer info en impressies op www.boslabs.be of boslabs@hetbos.be

→ Project: BOSLABS
19:00
Boskeuken: Miljan & Gitte

Tijdens Visite Filmfestival kan u dagelijks eten in de Boskeuken.
Vandaag nemen Gitte en Miljan de honneurs waar.

reservaties via gitte_lebr@mac.com

→ Project: OPEN KEUKEN
20:30
VISITE FILM FESTIVAL: Globe Aroma & Hana Miletić - 'txt, Is Not Written Plain, draft 4’ (installatie) + Françoise Dasques - ‘La conférence des femmes, Naïrobi 1985'

Globe Aroma & Hana Miletić - ‘txt, Is Not Written Plain, draft 4’ (2017)

De audio- en textielinstallatie is het resultaat van een langdurige samenwerking tussen een groep vrouwen van het Brusselse open kunstenhuis Globe Aroma en kunstenares Hana Miletić. Het werk bestaat uit handgemaakte vilten en geschreven poëzie, voorgedragen door de deelneemsters. Wolvilten is een van de oudste handgemaakte vormen van textielwerk. Het vereist geen ander instrument dan je handen. De poëtische teksten zijn vrije associaties van woorden die geïnspireerd zijn door het proces van het vilten en de plasticiteit van (de) taal zelf. Er is een micropolitieke dimensie aan deze verscheidenheid van handen en stemmen, die de techniek van het vilten poëtisch weerspiegelt.

In aanwezigheid van Mimouna Amri, Bouchra Lamsyeh, Hana Miletić, Shurouq Mussran, Françoise Nibagwire, Shilemeza Prins en Els Rochette.​

Hana Miletić over ‘La conférence des femmes, Naïrobi 1985’ (1985, 60’) van Françoise Dasques:

‘‘Deze documentaire is een ongelooflijke getuigenis van feminisme in het meervoud.’’

De film documenteert de derde Internationale Vrouwenconferentie in Nairobi in 1985, die parallel liep met de officiële VN-conferentie. De alternatieve conferentie van vrouwenbewegingen en niet-gouvernementele organisaties werd bijgewoond door 14.000 vrouwen, activisten en feministen uit voornamelijk niet-westerse landen. Gedurende tien dagen bespraken ze verscheidene politieke kwesties zoals vrede, ontwikkeling, Apartheid, Islam, lesbianisme, geweld en seksuele mutilatie, de relatie tussen Israël en Palestina,… (bron: Centre Audiovisuel Simone de Beauvoir)

 

TICKETS: klik hier (via De Imagerie)

→ Project: VISITE