×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Donderdag
26
jul
19:00
ZOMERAVOND ATELIER: Emma Louise Johnson en Smila Zinecker

Elke donderdagavond van juli openen we de deuren van het Boslabsatelier voor een workshop rond één bepaalde techniek.

Een zorgvuldig geselecteerd stel vakvrouwen en -mannen deelt daarvoor met veel goesting de truken van hun ambacht.  We bouwen schuimlandschappen, schilderen vormen of maken monoprints met verf, inkt, hout of plakband. Dit niet allemaal tegelijk.

Boslabs ZOMERAVOND ATELIER van 19u-21u30
Meer info en impressies op www.boslabs.be

We voorzien een naaimachine, schuimsnijder, overlocker, lijmpistool,... . We maken een maquette met karton, hout, touw en verf. Een levensgrootte giga maquette. We voorzien een grote vormen/structuren en een verhaallijn als beginpunt. Zo kan de conversatie beginnen en iedereen samen zijn verbeelding en ideeën laten werken. Samen bouwen we iets, onderzoekend en nieuwschierig naar ruimte en vorm, naar wat dit kan zijn.

We laten ons inspireren door sfeerbeelden van Absurde dromen (crawling into our boring lives), naïeviteit (intentional form of escape) en David Hockney. Het Kartonnen hoofd is werk van Smila Zinecker.

Smila Zinecker maakt belachelijk schone kostuums volgens het principe van upcycling. Daarnaast legt ze graag mensen te slapen op haar sofa, houdt ze er niet van zichzelf te beschrijven, maar houdt ze wel van onder andere gember, linze, look en meer bepaald het culinair gebruik ervan.
De rest ontdekt u wanneer u haar (vanavond) in levende lijve spreekt (tijdens het Boslabs Avond Atelier)

Emma Louise Johnson vergaarde centimeters lichaamslengte in Frankrijk en Engeland en spreekt beide talen vloeiend maar, tot haar grote spijt, weliswaar gespeend van enig sappig accent. Aan de Londense Kingston University verzekerde ze zich van een bachelor modeontwerp with Honours met de focus op vrouwenkledij en brei. Met priemen, wol en steken welteverstaan. Rechts-averechtsgewijs zocht ze vanuit het Britse Koninkrijk haar oude continentale wortels op om na wat grenzeloos Europees heen en weer gehop in de Antwerpse Academie te belanden. In diezelfde pretentieuze wereldstad besloot ze koffie te schenken in de ongeëvenaarde Bosbar (en/om) daar ook zo maar eventjes het Nederlands onder de knie te krijgen.
Omdat Het Bos halsstarrig weigert talent te negeren, ontvouwt Emma haar artistieke vaardigheden vandaag in het Boslabs Avond Atelier. In het Frans, Engels of Nederlands. Tricoter, knitting of breien (moest ze iets met haar knitwear diploma doen). Alles kan!

Atelier aan Vrije Bijdrage!

→ Project: BOSLABS
19:00
Boskeuken: RODEBIET

"On the 20th (Friday) and 26th (Thursday) of July Rodebiet will be in the Boskeuken to serve you happy fresh summer food such as tapas, salads for your summery stomach! "

Rodebiet is een vegetarisch en veganvriendelijk foodcollectief gevestigd in Antwerpen, voornamelijk geïnspireerd door de Mediterrane en Midden-Oosterse keuken.

Please make reservation if you would like to join us. rodebiet.food@gmail.com
Be welcome! Rodebiet

→ Project: OPEN KEUKEN