×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Woensdag
28
feb
13:30
BOSLABS: Pinhole Camera & Maskers maken

We bouwen een gaatjescamera (pinhole camera) met fotografe Sanne Delcroix.
Met karton, verf, blikjes en fotogevoelig papier, bouwen we een eigen camera. We baseren ons hiervoor op het 'Camera Obscura' principe, waarbij een gaatje in een verduisterde doos maakt dat invallend licht de buitenwereld weerspiegeld op de tegenoverliggende wand.
 
Verder beschilderen we samen met bosresident Fleur De Roeck ook vormen uit Papier Maché (" gekauwd papier")

Boslabs is de sympathieke sweatshop van Het Bos, het labo waar mensen uit Antwerpen en de rest van de wereld hard, gratis en onbezoldigd komen werken… aan kunst. Met Boslabs maken we de verbinding tussen de kunstenaarsresidenties in Het Bos en verschillende groepen, passanten, jongeren en publieken in de stad.

Boslabs is een artistiek laboratorium in het centrum van Antwerpen, een creatief atelier voor jongeren. Boslabs is op woensdagnamiddag van 13u30 tot 16u (niet in schoolvakanties).

Boslabs is gratis!

Info WWW.BOSLABS.BE / boslabs@hetbos.be

→ Project: BOSLABS
19:00
Boskeuken: OTARK

Tijdens Visite serveert Otark iedere avond zelfgedraaide pasta ! reserveren is zeer aangeraden via: reservaties@otark.be

→ Project: OPEN KEUKEN
20:30
VISITE: Justine Capelle - MAREGRAVE + Pedro Almodóvar - HABLE CON ELLA (filmprogramma)

Justine Cappelle - Maregrave (2017, 25’)

De zee sleurt alles mee wat op haar pad komt, traag veranderend in een kerkhof van verdronken zielen en een verzameling van menselijke objecten. Toekomstige generaties zullen niet gespaard worden: experts voorspellen een stijging van het zeeniveau. Steeds meer menselijk terrein wordt bedreigd om deel te worden van de groeiende verzameling van de zee. ‘Maregrave’ onderzoekt menselijk verval in het verleden om de potentiële dreiging van de stijgende zee beter te begrijpen.

Justine Cappelle over Hable con ella (2002, 112’) door Pedro Almodóvar

De film die ervoor heeft gezorgd dat ik documentaire ben gaan studeren aan Ritcs School of Arts is 'Hable con ella' van Pedro Almodóvar. In zijn film maakt de regisseur plaats voor geloofwaardige en heel menselijke karakters. Eén van de vele redenen waarom Almodóvar mij inspireert, is de manier waarop hij ons onderdompelt in de Spaanse cultuur. ‘Hable con ella’ hielp me bij het vinden van een medium om mezelf uit te drukken.

Tickets: https://www.deimagerie.be/tickets-visite/

→ Project: VISITE
21:00
CHAIN & THE GANG + CARLTON MELTON

CHAIN AND THE GANG (us)
Geboren publieksmenner Ian Svenonius komt voor de derde keer naar Het Bos. Omdat wij hem graag zien en die liefde wederzijds is. Vandaag komt hij nog eens met zijn trawanten van Chain and the Gang om ons op scheurende gitaren, grollende orgelsolo’s en bonkende percussies te vergasten. Het olijke zestal is funky, soulvol en steevast rock n’ roll met Svenonius als succulent showelement.

CARLTON MELTON (us)
Dit trio handelt in meditatieve soundtracks zonder zich een lor aan te trekken van de wetten der klassieke songconstructie. Al te gemakkelijk krijgt Carlton Melton het label psychedelische muziek op het wijdse voorhoofd gestempeld, terwijl blues, rock, improvisatie en drone minstens evenveel aandacht krijgen in de met lagen, texturen en herhalingen opgebouwde geluidsverkenningstocht

Tickets: VVK €11 / €14 dagkassa

Tickets kunnen ook in de Bosbar gekocht worden (geen transactiekosten).