×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Donderdag
17
aug
17:00
ZOMERAVOND ATELIER: Zeefdruk met Hannah Friese

Hannah Friese haalt zeven en inkt boven om eenvoudige prints te maken..! 

Elke donderdag van juli & augustus Boslabs Zomeravondatelier . Wekelijks openen we de deuren en werken we rond één techniek. Kom af en doe mee!

→ Project: BOSLABS
19:00
Otark Pizza

Otark kookt tijdens Visite negen avonden lang pizza-variaties.
Vers gekneed deeg met huisgemaakte tomatensaus en wisselende kazen.
Laat je verrassen!
Reserveren voor het pizza-festijn is aan te raden en kan via koen@deimagerie.be !

20:30
VISITE: 'Malapascua' + 'Làk-kat' + 'Oumoun' + 'A Portrait of Ga' (filmprogramma)

Malapascua (2016, 26’) - Christina Stuhlberger

Malapascua is het portret van drie meisjes en vrouwen die op een klein eiland wonen in de Filipijnen. Het is tevens het eiland waar mijn moeder van afkomstig is, maar ik groeide op in Duitsland. Ik spreek haar taal niet en mijn ouders voedden me gescheiden van haar cultuur op, weg van de armoede die ze achter zich liet. Toen ik deze sterke vrouwen filmde, was ik op zoek naar iets dat we deelden, een mogelijkheid om een verbinding te maken, ondanks the weidse afstanden tussen ons in.

Làk-kat (2004, 9’) - Anri Sala
Oumoun (2017, 14’) - Fairuz & El Moïz Ghammam
A Portrait of Ga - Margaret Tait ( 1952, 4’)

Christina Stuhlberger: In het Wolof – één van Senegals inheemse talen – beschrijft ‘Làk-kat’ een persoon wiens moedertaal verschilt van de taal van zijn/haar land van afkomst. Anri Sala’s gelijknamige film is een taalles met twee Senegalese jongens die talloze varianten en herhalingen van de Wolofse woorden voor “wit” en “zwart” oefenen. Geluid, woorden en tekst vermengen zich tot een hypnotiserend gezang. In Oumoun, spreken Fairuz & El Moïz Ghammam met hun Tunesische grootmoeder in haar taal, die zijzelf niet machtig zijn. In A Portrait of Ga, gebruikt Margaret Tait hair eigen woorden om haar moeder vreugdevol te portretteren. Beide vrouwen leefden en werkten voor het grootste deel van hun leven op de Orkney-eilanden voor de Schotse kust.

Tickets: €5 (festivalpass: €25)
https://www.deimagerie.be/collections/visite-aug17