×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Donderdag
10
aug
17:00
ZOMERAVOND ATELIER: Tapelab, knutselen met tapeloops met Sidney Aelbrecht

Tijdens Boslabs bouwt Sidney de ruimte om tot een TAPELAB. Sidney kocht ooit op de rommelmarkt een bananendoos vol cassettes. Voor een halve euro ongeveer. Op deze cassettes staat een hele collectie muziek van 1 persoon, van stevige rock tot klassieke muziek. Tijdens Boslabs gaan we deze cassettes samen met Sidney gebruiken om enkele tapeloops te maken, op de analoge manier; cassette openvijzen, magnetisch lint doorknippen en aan elkaar lijmen tot een oneindige loop.

Sidney Aelbrecht (°1990, BE) behaalde een master in de schilderkunst aan LUCA Gent. Hij schildert, musiceert en bouwt installaties. Zijn schilderijen bestaan uit banale en geladen objecten geplaatst in surreële ruimtes die zijn opgebouwd uit kleurvlakken. Deze naïef ogende beelden onthullen lagen die refereren naar flosofe, kunstgeschiedenis, literatuur en een persoonlijke symboliek. Door middel van muzikale samenwerkingen en installaties verkent hij de intuïtief- rationele dualiteit en creëert hij een universum waar het onderbewustzijn regeert.

In de VITRINE toont hij zijn beeldend werk. ( In de Lange Koepoortstraat 51) 

→ Project: VITRINE

Elke donderdag van juli & augustus Boslabs Zomeravondatelier. Wekelijks openen we de deuren en werken we rond één techniek. Kom af en doe mee!

→ Project: BOSLABS
21:30
Lachfilm in de Bostuin #5: Kind Hearts and Coronets

In de zomer wordt Het Bos ijssalon Seven Chances!

Elke donderdag presenteren we lachfilms in de tuin omstreeks zonsondergang. Bij slecht weer worden de films getoond in de Bosbar.

Lachfilm #5: KIND HEARTS AND CORONETS (1949, 106')

Zwarte komedie van Robert Hamer en John Dighton, naar het gelijknamige boek van Roy Horniman. Heerlijke en charmante Britse productie uit de vermaarde Ealing Studios van producent Michael Balcon, met zeer opvallende vertolkingen van Alec Guinness: de hertog, de bankier, de predikant, de generaal, de admiraal, de jonge d'Ascoyne, hertog d'Ascoyne en Lady Agatha! 

Dennis Price speelt op een zeer overtuigende en onderkoelde wijze de adelijke moordenaar. In de andere rollen o.a. Joan Greenwood, Valerie Hobson, Miles Malleson, Hugh Griffith.

→ Project: SEVEN CHANCES