×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Sénégal à l’heure Belge..
Pathé Thiam en Michiel De Malsche

Pathé en Michiel schieten goed met elkaar op. Dat doen ze al een tijdje nu. Al van sinds ze elkaar leerden kennen in Sint Niklaas.
Pathé is best een beroemde muzikant in Senegal. Hij is daar ooit geboren.
Hier is hij gewoon Pathé. En een vriend van Michiel, die eind december 2016 besloot om samen met Pathé naar Senegal te gaan.

Na een verblijf van drie weken op dezelfde plek in “het Borgerhout van Senegal” was Michiel onnoemelijk veel indrukken rijker.
Naast het ervaren van een Senegalees huwelijk van mensen die elkaar niet kenden, voetballen op het strand, de ongelooflijke hardheid van het bestaan, interviews op de Senegalese nationale radio en televisie, kwam Michiel terug met een documentaire in de dop, twee opgenomen muziekalbums en een handgeschreven reisdagboek dat hij bovendien zelf illustreerde.

Vrijdag 5 mei nemen Pathé en Michiel Het Bos over met het boekvoorstelling van Michiel, een vertoninging va de documentaire en een optreden van de band van Pathé: DOYLU !

Doylu teert op de nostalgische hersenspinsels van de Senegalese singer-songwriter Pathé Thiam en de spitsvondige melancholie van multi-instrumentalist Koen De Gendt. Sénégal à l’ heure Belge! Je hoeft het Wolof niet machtig te zijn om deze indringende muziek te lezen. Pathé Thiam brengt zijn grote verhalen met een imposant stemtimbre. Gelukkig verzachten de frêle sirenes Kimberly Dhondt en Inneke Van De Velde de gemoederen en zet de ritmesectie (Mathias Van Gasse en Steven Meuleman) zich fel af tegen elke ontluikende meligheid.

Michiel De Malsche is een componist die ooit regen en wind trotseerde in de hangar van Scheld’apen met het Gensts Universitair Symfonisch Orkest en schreef, arrangeerde en produceerde tal van composities voor orkesten, popgroepen, theatervoorstellingen,...

Pathé Thiam is een singer-songwriter uit Senegale en notoir wereldburger die momenteel verblijft in wereldstad Sint Niklaas.

_____________________________________________________________________________________________

Op vrijdag 5 mei zetten Michiel en Pathé Het Bos in lichterlaaie tijdens de Soirée Senegalese. Verwacht u aan optredens, eten, exposities, vertoningen en een rondedans.

Soirée Senegalaise! 5 mei 2017 in Het Bos