×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Julmud + Muqata'a + Al Nather + Sickboy
Het Bos nodigt drie Palestijnse muzikant–producers uit om samen met Jurgen Desmet (aka. Sickboy) muziek te solderen.

Tijdens de maand november werken drie Palestijnse muzikant-producers onder de naam JUZO'MIN samen met Belgisch fenomeen Jurgen Desmet oftewel SICKBOY. Ze bouwen aan nieuw geluid en een live-set die voor het eerst te horen is tijdens HET SLOT in Het Bos.

Compromisloze zandstorm van grenzeloze beats, samples, vocalen en rituelen. Tijdens het Brigade festival coördineert Het Bos deze unieke collaboratie van westerse en arabische geluiden die muzikanten van oost, west, noord en zuid samenbrengt.

JUZO'MIN bestaat uit MUQATA'A, JULMUD en AL NATHER.

MUQATA'A is een muzikant-producer die opereert vanuit zijn thuisstad Ramallah in Palestina. Op zijn vijftiende begon hij te rappen om een jaar later naar het Amerikaanse Washington te trekken en aldaar muziek te studeren. Onlangs keerde hij terug naar Palestina om dicht bij zijn familie te zijn. Onvermijdelijk duiken sporen van het  dagelijks leven aldaar op in zijn muziek : wegblokkades, checkpoints, de muur en andere dagelijkse obstakels en onrecht.

Muqata’a maakt muziek met samples, fieldrecordings en elektronika. De uitkom daarvan bevindt zich ergens op de borderline van hiphop, glitch, ambient en experimenteel.

Hij werkte ondermeer als producer en componist voor artiesten als Kronos Quartet, Bukue One, Tamer Abu- Ghazaleh. Op albums van Heliodrome, Slovo en Bonnot duikt hij op als MC. Met de Ramallah Underground crew die hij zelf uit het droge zand stampte, tourde hij tot aan de split in 2009, intensief doorheen Europa, de Arabische wereld en Australië.

Op dit moment is Muqata’a vooral actief met zijn audiovisuele groep ‘Tashweesh’ en duusd zijprojecten in film, dans en theater.

JULMUD is producer, percussionist, keyboardspeler en vocaal meester. Net als Muqata woont hij in Ramallah, Palestina. Hij combineert geluiden van over heel de wereld om zo tot een ‘niet-generische vorm van muziek’ te komen. Hij werkte samen met verschillende MC’s en is deel van de Saleb 1 crew.  Samen Al Nather and Muqata'a vormt Julmud de groep Juzo’ Min. Daarnaast doet hij een hoop solo werk.

AL NATHER is fluitspeler, percussionist,  zanger en producer. Al Nather stuurt zijn geluiden de wereld in vanuit hetzelfde Ramallah aan de Westelijke Jordaanoever.  Net als Julmud maakt hij deel uit van het muzikale collectief Saleb 1.

Edd Abbas (Libanon), El Rass (Libanon), Abyusif (Egypte) and Bu Kulthoum (Syrië) mochten allemaal van Al Nather’s producerschap genieten. Al Nather is beïnvloed en geïnspireerd door zowel klassieke Arabische muziek als extreem experimenteel werk.

SICKBOY het bekendste alter ego van Jurgen Desmet bekeerde Europa en de rest van de wereld tot de breakcore in het eerste decennium van het nieuwe millennium. Ondertussen bouwde hij  een indrukwekkend oeuvre uit onder duizend en één pseudoniemen of als lid van duizend en twee groepen. Tijdens Brigade fungeert hij als muzikale bloedbroeder en als stadsgids van onze Palestijnse garde.

In samenwerking met BELBALEH, Jordaans agentschap voor kunstenaars uit de regio. Belbaleh focust op independent muziek en kunst uit het Midden-Oosten en werkt met kunstenaars uit Egypte, Irak, Libanon, Jordanië en Palestina. Oprichters van Belbaleh zijn Joris De Buyser en Mo Ismail.

https://soundcloud.com/julmud-1
https://soundcloud.com/alnather-1
https://soundcloud.com/boikutt
https://vimeo.com/tashweesh

Juzo'Min door De Imagerie
Juzo'Min door De Imagerie 2