×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

TWO WRONGS MAKE A RIGHT
Een samenwerking tussen De Imagerie, Beau Delagaye en Het Bos.

Two Wrongs Make A Right is een expo met video’s, installaties en performances rond buigzame principes, scheve vastberadenheid en gedeelde verantwoordelijkheden.

Met werk van Dries Depoorter & Matthijs de Block, Edward Akrout & Jakob S. Boeskov, Neozoon, Teresa Cos, Jeroen Jongeleen, Pilvi Takala, Gerard Herman en Anja Dornieden & Juan David González Monroy.

Two Wrongs Make A Right is een samenwerking tussen De Imagerie, Beau Delagaye en Het Bos.

Expo

do 22 nov: EXPO opening om 20u
vr 23 & za 24 nov: open van 12-24u
zo 25 nov: open van 9-16u

Performance/Film

23 nov: performance Gerard Herman om 21u30
24 nov: performance Jeroen Jongeleen in Park Spoor Noord van 11-17u
25 nov: Slotfilm om 15u

https://www.deimagerie.be/twmar
for English >click here<

OP HET PROGRAMMA

neozoon shake

Neozoon - SHAKE SHAKE SHAKE (2016)

Neozoon is een collectief uit Duitsland en Frankrijk, gekend voor hun acties in de publieke ruimte, hun installaties, collages en films. De basis van hun werk is de relatie tussen het dierlijke en het menselijke en de vraag hoe de moderne samenleving omgaat met zowel dode als levende dieren.

Heliopolis_Heliopolis_Still_1-960x721_c.jpg

Anja Dornieden & Juan David Gonzàlez Monroy - Heliopolis Heliopolis (2017)

Het werk van Anja Dornieden & Juan David Gonzàlez Monroy staat in het teken van Horrorisme, een gesimuleerde methode voor de innerlijke en uitwendige transformatie. Een transformatie die ook centraal staat in hun film Heliopolis Heliopolis.

jongeleen

Jeroen Jongeleen - Running Shapes (2017-2018)

Jeroen Jongeleen is een beeldend kunstenaar die vaak werkt in de publieke ruimte. Two Wrongs Make A Right brengt zowel een van zijn videowerken als een performance in park Spoor Noord (24 november 11-17u). In zijn video Drawing by effort tekent Jongeleen, door urenlang dezelfde geometrische vorm te lopen in een park, een patroon.

Dries Depoorter Face Detected.jpg

Dries Depoorter - Face Detected (2018)

Dries Depoorter is een Belgische media artist. Zijn werk draait rond het internet, privacy, online identiteit ensurveillance. In zijn installatie ‘Face Detected’ worden verschillende kunstenaars uitgenodigd om portretten uit klei te maken terwijl een computerprogramma de voortgang van het werk opvolgt met een camera.

I.s.m. Matthijs de Block

edward akrout.jpg

Edward Akrout & Jakob S. Boeskov - Quantum Political Feedback (2018)

In dit videowerk combineren de makers pseudowetenschap met herhaling om de link tussen technologie en waarheid te onderzoeken. Een e-meter wordt gebruikt als grof en ongevoelig meetinstrument.

teresa cos

Teresa Cos - Eight Chapters in Four Movements (2016)

Teresa Cos is een video- en performance kunstenares.Eight Chapters in Four Movements is het videoverslag van de performance waarin Cos als een metronoom meewandelt op het gemiddelde ritme van pendelaars (113 BPM).

Pilvi Takala

Pilvi Takala - The Real Snow White (2009)

In haar werk onderzoekt de Finse kunstenares Pilvi Takala de sociale gedragsmechanismen binnen een specifieke situatie, gemeenschap of plaats. Met subtiele interventies stelt ze ongeschreven gedragsregels ter discussie en maakt ze de verborgen realiteit zichtbaar.

PERFORMANCES

Jeroen Jongeleen - Drawing by effort
24 november 2018, 11u - 17u, Park Spoor Noord

antw7.jpg

Jeroen Jongeleen - Drawing by effort (Park Spoor Noord)

Het werk van Jeroen Jongeleen speelt zich voor een belangrijk deel af in de openbare ruimte. Hij laat zijn sporen na in het stedelijke landschap met graffiti, posters en stickers, die hij met foto en film documenteert. Met deze ingrepen wil Jongeleen het vrije gebruik van de stedelijke openbare ruimte promoten.

Op zaterdag 24 november 2018, van 11u tot 17u, slijt Jeroen Jongeleen al lopende een tekening in het Park Spoor Noord.

gh.jpg

Gerard Herman - Vrijdag 23/11 om 21u30 (performance)

Gerard Herman is een veelzijdige kunstenaar gespecialiseerd in grafisch werk, installaties, animatiefilms en geluidscomposities.