×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Donderdag
11
mei
12:00
A CITY BUILT ON OTHER STORIES (expo)

"In december 2015 verstuurt de Brusselse schepen van Stadsontwikkeling en Erfgoed een kaart. Het is een uitnodiging voor een ceremonie, een viering van Leopold II en zijn architecturale verwezenlijkingen. Onder luid protest wordt het evenement afgelast en wordt een wake voor de slachtoffers van kolonialisme georganiseerd op de plek waar de oorspronkelijke viering zou plaatsvinden. Uit de bijeenkomst ontstaat een beweging van mensen met verschillende achtergronden en horizonten. Wij willen deze spontane, tijdelijke actie verlengen. We willen een call for proposals uitschrijven, een vraag om met een ingreep te antwoorden op de alomtegenwoordige koloniale beelden van Brussel. Iedereen kan een ontwerp voorleggen. Later willen we één van de voorstellen tot uitvoering brengen.

Als pilot, werkt het collectief 'Une Ville en Prise sur d'autres Histoires' sinds september 2016 samen met master-studenten van l’École de Recherche Graphique in Brussel. De studenten werken een jaar lang rond de vraag die het collectief hen voorlegt. De uitkomsten van hun onderzoek tonen we in Het Bos."

Van 7 tot 13 mei organiseert Une Ville en Prise sur d'autres Histoires een tentoonstelling van mogelijke en onmogelijke voorstellen in Het Bos. Geen wedstrijd om het beste idee, maar een poging om via een verzameling beelden een spanning voort te brengen die aan het denken zet. Een stap in een proces. 

www.deimagerie.be/changing-gears

De expo is geopend tijdens de Bosbar uren! Wo-Za van 12u tot 0u

→ Project: Changing Gears
19:00
Boskeuken: JOSEE

Voordat de meisjes van Café Josee goed en wel hun eigen keuken hebben gebouwd, koken ze nog één keer in Het Bos.

Wat te verwachten? Een buffetje vol bewerkte seizoensgroentjes. Kruidige bloemkooltaboulé, ajuintaart met amandelkorst, eitjes in spinazie-tomatensaus, krieltjessalade met doperwtjes, japans komkommerslaatje, courgetini in pesto, vegetarische balletjes uit de oven, canellibonenhummus, huisgemaakte foccaccia en meer. Er is ook taart (chocolade en rabarber) en bouillonsoep.

Welkom om 19 u ! Aanschuiven aan het buffet kost 13 euro/ Dessert en soep kosten drie euro elks. Een bordje kan je reserveren via josee.cafe@gmail.com. Tot dan !

→ Project: OPEN KEUKEN