×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Aminata Demba

Aminata Demba, filmmaakster en actrice, komt een maand lang in Het Bos werken aan haar eigen, nieuwe projecten. Ze toont ook eigen werk en nodigt collega filmmakers uit om aan de hand van hun films workshops te geven.

‘Mijn theaterstuk ‘Dis-moi wie ik ben’ en de documentaire die ik maakte ‘Pelikaanstraat 20’ zijn heel persoonlijke verhalen die vertrekken bij mezelf. Nu wil ik daar een beetje van loskomen.’

Een belangrijk luik van Aminata’s residentie zal bestaan uit het geven van Workshops 'Script' aan jongeren. Aminata nodigt verschillende makers uit om hun film te tonen, en toont ook haar eigen docu. Na de vertoning schrijven de deelnemers op basis van de getoonde film samen aan een nieuw script. Op deze manier leren de jongeren dat het mogelijk is om middels bepaalde vaardigheden hun eigen verhaal te vertellen / te verfilmen. De beste voorbeelden nodigen we uit, namelijk:

• Documentaire: Pelikaanstraat 20 - Aminata & Leslie Verbeeck

• Fictie: Het leven van Esteban - Ines Eshun

• Videoclip: Ewa ja - Anthony Nti / SLM

Tijdens haar residentie stelt Aminata een avondvullend programma samen rond de vertoning van haar film ‘Pelikaanstraat 20’, een persoonlijke documentaire over de beweegredenen van migratie. Mogelijk nodigt zij u ook uit voor een verkorte versie van haar theaterstuk ‘Dis-moi wie ik ben’ (teaser).

Aminata Demba is resident in Het Bos in maart 2018.