×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

REAL ORIG¥NAL €XTRA PROFESSIONAL DRAWING $UPERSTARS
Poelmans & Lazer

REAL ORIG¥NAL €XTRA PROFESSIONAL DRAWING $UPERSTARS is een reeks van 100 tekeningen waar Poelmans & Lazer gedurende 2 jaar om de 2 weken hebben aan gewerkt. Ze kwamen samen in het atelier of in één van beider woonkamers.

Tijdens deze nachtelijke tekensessies ging het duo op zoek naar wat een getekend beeld kan en mag zijn. Er waren geen regels. De heren moesten enkel tevreden zijn van het getekende beeld. Beiden hebben ze een totaal andere manier van werken. Het gaat hen over het spanningsveld tussen hun werkwijzen.

Het geheel is een eclectisch samenraapsel van getekende lijnen, suggestieve verfvlekken en welgeplaatste krantenknipsels. Hierbij eren Poelmans & Lazer hun idolen en beproeven ze de draagkracht en weerbaarheid van een A4-papier.

Tom Poelmans opereert in een soort picturaal niemandsland. De Schilderijen fungeren als picturale speldenprikken bij de tradities van de schilderkunst, maar lijken te ontsnappen aan elk conceptueel of picturaal kader. Om ‘stijl’ lijkt hij zich alvast niet te bekommeren. Repetitieve, abstracte haast pijnlijke ‘decoratieve’ composities duiken op naast hyperfiguratieve scenes waarin bijschriften elke vorm van sérieux lijken te ondermijnen.

Timmy Lazer is in het bevolkingsregister te vinden als Timothy van de Laar en studeerde in 2013 aan het Antwerpse Sint Lucas af als Master in de Vrije Kunsten.
Sindsdien doet hij naar eigen zeggen een beetje van alles.
Hij was medestichter van het collectief CrankNozem dat werk publiceerde in de vorm van een geprint magazine van 2010 tot 2013. Hij maakte menige galerij onveilig als de helft van de Vlaamse kunstenaarsvriendschap Danny en Timmy die onderzoek doet naar de beeldvorming van het kunstenaarschap en diens maatschappelijke positie.

Samen met Johnny Starrdust is hij de geestelijke vader van de levensbeschouwelijke animatiecyclus Handi Kwak,  over een eend die enkel geconfronteerd wordt met teleurstellingen. En momenteel legt hij samen met woordkunstenaar Mon de laatste hand aan de pulicatie ‘Wish You were Here’.
Verder maakt hij grafisch werk voor verschillende opdrachtgevers en houdt hij zich ateliergewijs bezig met een reeks abstracte beeldhouwwerken met een picturaal narratief.
Een beetje van alles dus.

De expo POELMANS & LAZER - REAL ORIG¥NAL €XTRA PROFESSIONAL DRAWING $UPERSTARS loopt van donderdag 15 februari tot en met zondag 18 februari in Het Bos