×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

CIRCADIAN RHYTHM
Frederik Heyman

Fotograaf, beeldend kunstenaar, installateur, tekenaar… Frederik Heyman is het allemaal en tegelijkertijd ook niet. In zijn nog prille leven pikte Heyman overal dingen op en die driehonderdenzeven verschillende interesses en uitgangspunten zijn duidelijk zichtbaar in zijn werk, een evenwichtsoefening van die multimediale benadering.

In de ruimtelijke presentatie van Circadian Rhythm onderzoekt Heyman het verlangen om het menselijke te overstijgen aan de hand van zeven nieuwe werken, die zijn verdeeld over zes ‘clusters’.

Met behulp van fotogrammetrie bouwt Frederik Heyman virtuele werelden op uit relikwieën van het verleden. In tegenstelling tot fotografie, een ‘snapshot’ uitsnede van één moment, kent een 3D scan duur, daar het rond een object draaien tijd kost. Deze duur voegt een narratief element aan het werk toe. De onvermijdelijke aanwezigheid van een ‘nu’ staat altijd in contrast met het ‘niet-nu’ van de scans: relikwieën van het verleden. De 3D scan als copy-paste uit de realiteit is dan ook meer dan een manier om het verleden vast te leggen, het is ook een middel om het heden te recycleren en toekomstbeelden te modificeren.

De expo Circadian Rhythm van Frederik Heyman  loopt van donderdag 15 februari tot en met zondag 18 februari in Het Bos