×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Klaas Rommelaere
Vlaggen / Flags

Klaas Rommelaere is sinds oktober in residentie in het Bos. Samen met anderstalige nieuwkomer uit Boslabs ontwierp hij logo's en tekeningen. Deze worden door ouderen uit enkele dienstencentra in Antwerpen geborduurd.  Alle resultaten zullen samen gebracht worden in één expo die opent op 7 december.

Klaas Rommelaere behaalde in 2012 een master aan de afdeling Mode van het Genste KASK. Hij liep stage bij de Antwerpse Raf Simons en bij Henrik Vibskov in Denemarken. In 2014 kreeg hij als eerste de P.I.G. Foundation Prijs voor ‘outstanding creative talent’. Zijn fascinatie voor handwerk werd een verslaving, een tweede natuur waarin hij een heel eigen stijl heeft ontwikkeld. Voor zijn maskers, tapijten, vlaggen en installaties gebruikt hij traditionele technieken, handwerk, textiel en prints. Zijn stijl is kleurrijk en verrassend, met geometrische vormen en bizarre cartoonachtige elementen. Inspiratie haalt Rommelaere voornamelijk uit etnische kostuums en culturen, zijn persoonlijke omgeving en films. Hij realiseert zijn creaties samen met een vijftiental senioren uit Merksem.

VLAGGEN/FLAGS.

Klaas Rommelaere stelt op zijn expo VLAGGEN/FLAGS de verzameling geborduurde vlaggen tentoon die hij tijdens zijn residentie in Het Bos creëerde. De voorbije maanden componeerde hij deze vlaggen met borduurwerk van zowel senioren uit Merksem, als minderjarige asielzoekers en doorsnee bezoekers van de Otark Breakfast Club. 

Rommelaere beschouwt een vlag als een beeldverhaal, als een manifest van een individu of groep. Een vlag toont waar mensen voor staan, wat hun idealen zijn.

In oktober gaf hij twee workshops tijdens Boslabs. Daarin ging hij op zoek naar de beeldtaal van de deelnemers. Met deze deelnemers, hoofdzakelijk minderjarige anderstalige nieuwkomers, wil hij elementen creëren die als beginpunt  zullen dienen voor een nieuwe reeks vlaggen. De overige Boslabs, elke woensdagmiddag in oktober en november, werkten we met hem aan de vlaggen, betonnen sokkels en materialen voor zijn expo.

Vanaf oktober kan je elke zondag met Rommelaere komen borduren in Het Bos.

→ LEES HIER HET INTERVIEW MET KLAAS

EXPO VAN 7 t/m 10 DECEMBER 2017 ! (zie agenda)

opening: donderdag 7 december om 15u mét Schoolfeest van het Stedelijk Lyceum Offerande.
Om 20u hijsen we de vlag als opening van de expo voor het grote publiek!

De Expo is toegankelijk op vrijdag 8 & zaterdag 9 december van 12u-22u én zondag 10 december van 10u-16u