×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Denie Put - BIACHO
Expo van 24 maart tot 1 april

Denie Put is schilder. In 2014 behaalde hij zijn Master in de schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Daarnaast is hij semiprofessioneel voetballer en bezorgt hij vis aan de betere restaurants in Antwerpen. Denie zoekt er niet naar, maar vindt het wel in zijn schilderijen: een beeldende verbintenis tussen de werelden die op dit moment zijn leven domineren.

In Het Bos ontwikkelt hij een expositie volgens het principe van het Cadavre Exquis, een ‘estafettewerk’. Denie inviteerde 15 Antwerpse kunstenaars om een werk te maken op de linkerzijde van een doek. Elke artiest beschilderde een stuk van 80 op 55cm. Vervolgens werd het beschilderde paneel bedekt op enkele centimeters na. Denie beschilderde daarna de andere helft van het doek, werkend op wat de 15 kunstenaars voor hem onbedekt hadden gelaten. De volledige panelen worden tijdens de expo-opening onthuld omstreeks 20u.

Voor de expo van deze reeks duo-schilderijen bedacht Denie de welluidende titel ‘Biacho’, de naam die ook zijn moeder voor hem in gedachten had. 

‘Biacho’ van Denie Put en Benjamin Demeyere, Bauke Noppen, Mathieu Verhaeghe, Kris van Dessel, Tom Poelmans, Nel Aerts, Benny van den Meulengracht-Vrancx, Dennis tyfus, Lieven Segers, Bendt Eyckermans, Vedran Kopljar, Nick Andrews, Baldvin Einarsson, Ken Verhoeven en Vaast Colson is te bezichtigen van 24 maart tot 1 april.

Opening Expo op Vrijdag 24 maart vanaf 18u,
Onthulling der werken om 20u

De expo is daarna geopend op Zaterdag en Zondag
én van Woensdag 29 maart t/m Zaterdag 1 april (telkens van 12u tot 22u)