×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

TEN SLOTTE
Het Bos, De Imagerie en Escautville organiseren een audiovisueel slotweekend voor 2016.

16-17-18 December 2016

PROGRAMMA

DOORLOPEND IN DE EXPORUIMTE:
Vr 18u-0u, Za 12u-0u, Zo 09u-18u

BENJAMIN VERHOEVEN - "SCANNED LOCOMOTION" (live installatie)

"'Scanned Locomotion' is een onderzoek naar hoe beweging zich binnen een beeldkader relateert tot het scan procedé. Het bouwt voort op Benjamin Verhoevens vorig werk 'Sculptural Movement' (2014) waar hij al gebruik maakte van verschillende camerastandpunten ten opzichte van stilstaande sculpturen. Gedurende het weekend zal Benjamin Verhoeven op bepaalde momenten live aan het werk te zien zijn tijdens de toepassing van het scan procedé."

LISA SPILLIAERT - "GROWTH RECORD" (video)

"Growth Record is een biografisch geïnspireerd project op lange termijn dat het groeiproces van een kind in Japan volgt, met tussenpauzes van ongeveer een jaar, waarmee de kunstenares zich schijnbaar verbonden voorstelt. In een coproductie tussen LLS 387 en Escautville realiseerde Spilliaert dit jaar het derde deel. Tijdens het slotweekend zullen de drie delen van Growth Record doorlopend te bezichtigen zijn."

LIEN HÜWELS - "UNTITLED" (projectie)

"De beeldtaal die Lien Hüwels hanteert is vol van subtiele referenties naar de film- en kunstgeschiedenis, waardoor de voorgestelde poses nooit leeg, maar vertrouwd lijken. De bewust gekozen armoede in haar beeldtaal – de keuze voor zwart-wit, het lage standpunt van de camera, de povere setting in het algemeen – buigt Lien Hüwels om naar een poëtische melancholie."

+ ZONDAG IN DE THEATERZAAL:

JOHAN GRIMONPREZ - "SHADOW WORLD" (filmvertoning + lezing)

"In Shadow World weeft Johan Grimonprez naadloos talking heads, archiefmateriaal en filosofische bedenkingen door elkaar in een krachtig betoog tegen de wereld van duistere achterkamers en een pleidooi voor meer samenwerking, openheid en dialoog. Na de film geeft Johan Grimonprez een lezing over zijn recentste documentaire. Hij bespreekt fragmenten uit Shadow World en confronteert deze beelden met dingen die de eindversie niet gehaald hebben. Waaronder ook een versie die de wapendealer Riccardo Privitera meer in het daglicht plaatst." - www.johangrimonprez.be

Naast zijn recent werk zal Johan Grimonprez ook beelden meebrengen en vertellen over oudere projecten zoals DOUBLE TAKE, zijn webprojecten (TV DINNERS) en over zijn werk rond Radical Ecology.

van 13u-14u30: Vertoning Shadow World
van 15u-18u: Lezing Johan Grimonprez