Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen
Drie zaterdagen op een rij wordt het Bos een epicentrum waar internationale jonge podiumkunstenaars en belangwekkende denkers te ontdekken zijn. Elke zaterdagavond is opgebouwd aan de hand van een specifieke vraag. Deze vraag wordt geëxploreerd in een voorstelling, een lezing of statement en een publieke discussie.
Intense avonden waar we op zoek gaan naar nieuwe ideeën en concepten voor de toekomst van de (podium)kunsten en daarbuiten.
▻ QUESTIONS, QUESTIONS, QUESTIONS #1 (info)
▻ QUESTIONS, QUESTIONS, QUESTIONS #2 (info)
▻ QUESTIONS, QUESTIONS, QUESTIONS #3 (info)
Michiel Vandevelde (°1990) studeerde af als danser/choreograaf aan de dansschool P.A.R.T.S. te Brussel. Hij ontwikkelde en presenteerde tal van projecten. Vandevelde heeft drie praktijken die als rode draad doorheen zijn parcours lopen: choreograferen, schrijven en cureren. Hij is deel van de kernredactie van theatertijdschrift Etcetera, organiseert mee het Bâtard festival in Brussel en ontwikkelde de laatste jaren enkele opmerkelijke voorstellingen.
Vandevelde resideerde reeds enkele keren in Het Bos. Hij bereidde hier onder andere zijn recentste voorstelling ‘Antithesis, the future of the image’ (ook te zien op het festival) voor. Tijdens Brigade cureert hij onder de noemer ‘Questions, questions, questions’ een programma met lezingen, voorstellingen en statements rond drie vragen die in zijn parcours belangrijk zijn.
Het zijn avonden waar diverse voorstellingen, lezingen en proposities worden verenigd teneinde een bredere reflectie in het hoofd van de toeschouwer te provoceren over kunst in deze tijd en onze samenleving. Er wordt uitgegaan van een ‘conflictueuze’ programmering; de verschillende voorstellen kunnen qua inhoud en overtuiging met elkaar botsen. Elke avond eindigt met een publieke discussie waar mogelijke verbanden of botsingen nauwer onder de loep kunnen worden gehouden.
Het is volgens Michiel een geschenk én cruciaal om juist op deze plek dit specifieke programma te presenteren. In Antwerpen lijkt er, ondanks de hoeveelheid aan artistieke activiteiten, een onontgonnen terrein te zijn voor programma’s waar diepgaand discours en nieuw, jong, internationaal werk elkaar ontmoeten. Het Bos heeft, volgens Michiel, als relatief nieuwe organisatie, de mogelijkheid zo’n plaats te worden.
- Recensie 'Antithesis, the future of the image' in Knack
- Engelse tekst naar aanleiding van Antithesis