×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Euthanasie met Barbara en Stefanie
Barbara en Stefanie Claes

In het kader van de verdere ontwikkeling van hun voorstelling ‘Euthanasie met Barbara en Stefanie’ zetten de zussen Claes tijdens Boskamp een onderzoekstraject uit. Dit niet achter gesloten deuren maar doorzichtig en voor publiek.  

Euthanasie is geen kattepis dus vinden de zussen Claes het belangrijk om dit niet enkel vanuit henzelf te benaderen. “ Het is gewoon te complex en gevoelig om alleen te doen”.  Ze confronteren denkers, publiek, kinderen en andere artiesten met hun werk. De zussen maakten een lange lijst met daarop mensen die ze iets zouden willen zien doen rond euthanasie.

Plan is om begin mei de voorstelling in huidige toestand te spelen en vervolgens durende de maand mei gasten in hun decor uit te nodigen.

Zo zal er een avond zijn met poëzie en ook één met ‘informatie’. Verder ook nog een koffietafel, derwisjdraaien, film, zingen en levend tekenen.
Eind mei, na het hele traject, spelen ze de voorstelling opnieuw.

Van en met: Barbara Claes, Stefanie Claes, Maarten Devriese,  Stefanie Osman Catik, Berlinde De Man, Jeroen Van Herseele en Winne Clement

Producent: detheatermaker
Met dank aan: Lucinda Ra en De Werf
In nauwe samenwerking met: Maarten Devriese

Interview door De Imagerie
Euthanasie met Barbara en Stefanie
Tekenatelier
Euthanasie met Poëzie
Derwisj Draaien
Euthanasie met Charcuterie