×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Inne Eysermans
atelier/geluidsstudio

Inne Eysermans is frontvrouw en songschrijfster van de band Amatorski, maar opereert ook solo als per-son en in duo met o.a. Saskia De Coster. Ze richt in Het Bos een atelier/geluidsstudio in en nodigt bevriende artiesten uit om met haar een programma neer te zetten op ons festival in mei.

Tijdens haar residentie, van januari tot eind mei 2015,  werkt ze met tapes, samples, synths en loopstations, aan kleine try-outs voor groter werk, maar ook aan nieuwe audio- en klankverhalen op het kruispunt van muziek en literatuur.

Inne Eysermans vindt microkosmossen van levensbelang. Zelf schept ze die vooral met geluid al leest ze ook heel graag.

Microwerelden zijn net iets anders als de gewone wereld en kunnen daardoor ‘een mensenhoofd nog eens open krijgen’.  
Inne stelt zich sociologische audiovragen als: “wat is de relatie tussen de mens en het geluid van zijn omgeving. En wat met tijd, toekomst en hét moment en hoe werkt dat dan met het ruimte geven van cellen in imaginaire werelden?”

Inne organiseert tijdens BOSKAMP twee avonden. Op één van die avonden haalt ze samen met radiomaakster Katharina Smet ‘de stad’ naar het Bos. Op de andere avond nodigt ze verschillende artiesten uit waarvan ze vindt dat die allemaal op een fascinerende manier met geluid en imaginaire werelden bezig zijn.
Inne zal de concertzaal lichtjes verbouwen in het kader van de optimale luisterervaring.

Interview door De Imagerie
Laurel Halo