×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

HOW WORDS CAN MEND
een eerste samenwerking tussen Black speaks Back, Loods des Doods, De Imagerie en Het Bos

Media platform en socio-culturele organisatie Black speaks Back zette in mei 2018 een huzarenstukje neer. Ze toonden in de Bozar hun afrofuturistische musicalfilm EUphoria. In vijf kortverhalen stellen ze de toekomst van Europa voor vanuit het perspectief van de jonge Afrikaanse diaspora. Een groep getalenteerde jonge Europeanen met wortels in verschillende Afrikaanse landen wijdde zich maandenlang toe aan dit project via workshops, bootcamps en studiosessies. Deze samenwerkingen en combinatie van stijlen zorgde voor een ongelooflijke film. Het geeft ons een compleet andere kijk op interpersoonlijke, intercontinentale en zelfs intersoortelijke relaties. De Imagerie toonde de film in Antwerpse première op de voorbije editie van Visite Film Festival

De film is het beginpunt van een eerste samenwerking. De afgelopen weken wisselde De Imagerie ideeën uit met Blaise Turikumwe (Black speaks Back) en Younes van den Broeck (Loods Des Doods). Een groot deel van de uitwisseling vindt achter de schermen plaats. Zo is De Imagerie co-distributeur van de film, worden gedachten en bedenkingen gedeeld en leren we elkaar beter kennen.

Anderzijds wordt de exporuimte van Het Bos gedurende drie weken het atelier van de Loods des Doods. Stichter en beeldend kunstenaar Younes van den Broeck creëert samen met zijn collega's een heel eigen universum. Het resultaat van drie weken residentie kan je ontdekken van 26 t.e.m. 28 oktober!