×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Woensdag
24
apr
13:30
BOSLABS: Bouwen met Jesse Cremers

We (ver)bouwen Boslabs voor 5 jaar Het Bos!
We gebruiken hout, vooral veel en onhandig hout, en tekenen decoratieve onderdelen ter voorbereiding van 5 jaar Het Bos ! 

Boslabs is de sympathieke sweatshop van Het Bos, het labo waar mensen uit Antwerpen en de rest van de wereld hard, gratis en onbezoldigd komen werken… aan kunst. Met Boslabs maken we de verbinding tussen de kunstenaarsresidenties in Het Bos en verschillende groepen, passanten, jongeren en publieken in de stad.

elke woensdagmiddag van 13.30u tot 16.00u
(behalve tijdens schoolvakanties).
Samen boterhammen eten vanaf 13u!
Boslabs is gratis!

Meedoen/meehelpen? Iedereen is welkom!
Meer info en impressies op www.boslabs.be of boslabs@hetbos.be

→ Project: BOSLABS
20:00
Kunstructief: Artiestenstatuut (infosessie)

Kop vzw, Het Bos en SMart* organiseren samen een reeks infosessies waarin we de praktische en zakelijke aspecten van het kunstenaarschap toelichten. Aansluitend aan de infosessie gaan we in gesprek met een ervaren kunstenaar of ondernemer die ons meer vertelt over hoe het er in de realiteit aan toegaat.

Infosessie over het artiestenstatuut met Stijn Kums van ACV Antwerpen.
Artist talk met Thomas Verstraeten van theatergezelschap FC Bergman.

Stijn Kums werkt intussen langer dan twaalf jaar voor ACV-Antwerpen, en is kenner van het sociale statuut van de kunstenaar binnen de werkloosheid.

Op de infosessie legt hij op een begrijpelijke manier uit hoe de vaak complexe en specifieke wetgeving omtrent het statuut juist werkt.

Thomas Verstraeten (°1986, België) woont en werkt in Antwerpen en is theatermaker, acteur en beeldend kunstenaar. Hij maakt deel uit van theatergezelschap FC Bergman waarmee hij voorstellingen maakt die nationaal en internationaal gewaardeerd worden. De voorstellingen worden gekenmerkt door groots aan elkaar gemonteerde beelden en onderzoek naar theater met immense ruimtes, groepen figuranten en integratie van video. In zijn beeldende praktijk spint Verstraeten narratieven uit de bewegingen van de stad en haar bewoners, uit haar zichtbare en verborgen verhalen en levens. In zijn video’s, installaties en performances theatraliseert het gewone zich in het ongewone. Theatraliseren is dan “niet het creëren van een fictie, maar het transformeren en idealiseren van tijd en ruimte” (Bart Verschaffel, Over theatraliteit). 

Inschrijven kan via kunstructief@kopvzw.be.
Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!
De sessie gaat door van 20u tot 22u en kost €10.

→ Project: Kunstructief